Asiantuntijat listasivat: Ruoat, jotka voivat olla haitallisempia kuin vaalea leipä

Näissä ruoissa on runsaasti epäterveellisiä hiilihydraatteja, joita terveelliseen painonpudotukseen tähtäävien tulisi päivittäisessä ruokavaliossaan välttää.

Monet terveysasiantuntijat tyrmäävät vaalean venhäleivän epäterveelliseksi sen heikon ravinnepitoisuuden ja runsaan hiilihydraattimäärän vuoksi. Shape-lehden ravitsemusasiantuntijat listasivat ruokia, jotka ovat heidän mielestään haitallisempia terveydelle kuin vaalea leipä.

1. Sokeripitoiset erikoiskahvit

Juotko usein erikoiskahveja siirapilla, suklaakastikkeella ja kermavaahdolla kuorrutettuna? Yhdessä erikoiskahvissa voi pahimmillaan olla jopa 400 kaloria, ja 60-80 grammaa hiilihydraatteja. Jätä kahvistasi pois suklaakastike, siirappi ja sokeri ja vähennät hiilihydraattipitoisuutta huimasti.

2. Baagelit ja suolakeksit

Tämä Amerikasta Suomeenkin rantautunut aamiaissuosikki saattaa näyttää viattomalta, mutta on todellisuudessa laihduttajalle petollinen ansa. Tietyt baagelit saattavat sisältää jopa 250-300 kaloria, ja 50 grammaa hiilihydraattia per baageli. Jos haluat kuitenkin silloin tällöin herkutella baagelilla, valitse kuitupitoisempi täysjyväversio.

Suolakeksit sisältävät runsaasti huonolaatuisia prosessoituja hiilihydraatteja, suolaa, sekä lisäaineita ja väriaineita, mutta olemattoman määrän ravinteita tai kuitua. Vältä siis tästä lähin suolakeksien napostelua välipalaksi.

3. Smoothiet ja mehut

Smoothiet ja hedelmämehut ovat toki vitamiinipitoinen välipalajuoma, mutta suuressa lasillisessa täyshedelmämehua voi olla jopa 75 grammaa hiilihydraatteja ja 60 grammaa sokeria. Mikäli et halua luopua aamumehustasi, pienennä mehulasillisesi kokoa puolella. Pidä myös huolta siitä, että juot vain hedelmän omaa sokeria sisältäviä täysmehuja. Smoothieita kahvilasta tilatessasi pyydä smoothie ilman siirappia tai sokeria.

4. Teolliset popcornit

Elokuvateattereiden popcornit pitävät yleensä sisällään runsaasti rasvaa ja hiilihydraatteja. Myös mikropopcorneja kannattaa vältellä, sillä tutkimusten mukaan niiden pakkauksista voi irrota haitallisia kemikaaleja.

5. Suklaa- ja jogurttirusinat

Moni pitää jogurttirusinoita ja suklaarusinoita terveellisempänä herkkuvaihtoehtona. Tosiasiassa jogurttirusinoissa on kuitenkin runsaasti sokeria. Terveellisinä pitämiäsi kuorrutettuja rusinoita syöt myös helposti enemmän kuin tavallista karkkia tai suklaata, uskoessasi niiden sisältävän vähemmän kaloreita kuin muut, normaalisti napostelemasi makeat herkut.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja