Asiantuntija suosittelee: Juo nämä ennen maailmanloppua!

Mahdolliseen maailmanloppuun ei välttämättä kannata varautua kalliin samppanjapullon kanssa, vinkkaa viiniasiantuntija.

Mayakalenteritulkintojen perusteella maailmanlopun hetki on käsillä. Jos ennustukset pitävät paikkansa, maailmanloppu tulee perjantaina 21.12.2012 kello 13 Suomen aikaa.

Makuja-sivusto pyysi varmuuden vuoksi maailmanlopun juomasuositukset suositun ViiniTV-blogin viiniasiantuntijalta Ilkka Siréniltä. Sirénin mielestä kliseet kannattaa unohtaa maailmanloppua odotellessa, sillä tyyriistä samppanjasta aiheutuu ainoastaan vatsavaivoja.

– Kyse on viimeisestä illallisesta. En ota sitä riskiä, että alkaa närästää, Sirén toteaa.

"Viininörtti valitsisi Burgundyn viinin – minä en"

Viiniasiantuntijan mukaan viimeinen ateria maapallolla alkaisi ja loppuisi parhaimmassa tapauksessa hyvällä väkevöidyllä viinillä.

– Ei pelkästään sen takia että ne ovat herkullisia, mutta aavistuksen korkeampi alkoholiprosentti tulee tarpeeseen, jos maailma oikeasti loppuu. Alottaisin herkullisella Palo Cortado Sherryllä, Sirén vinkkaa.

Seuraavaksi Sirén siirtyisikin jo hyvään vuosikertaviiniin.

– Sitten, täysin riippumatta siitä mitä ruokaa tarjottaisiin, olisin jonkun pölyisestä kellarista varastanut vanhemman vuosikerran riesling-valkoviinin Saksan Moselista. Koska minä en lähde tästä maailmasta ilman, että vedän herkullista, aavistuksen makeaa ja hurjan hapokasta rieslingiä. Tässä kohtaa moni viininörtti valitsisi jonkun erityisen kalliin ja maineikkaan Burgundyn viinin – minä en.

Olut kruunaa maailmanlopun

Jälkiruoan kaverina Sirén nauttisi vielä vanhaa Madeira-viiniä 1800-luvun lopulta. Tästä juomasta on asiantuntijan mukaan hyvä hakea turvaa, kun edessä on väistämätön tuho. Madeiran lisäksi jälkiruoan yhteydessä voisi nautiskella myös Colheita-portviiniä 1940-luvulta.

– Miksi? No, koska se on niin pirun hyvää ja tiedän, että katuisin sitä tuonpuoleisessa, jos en sitä maistaisi.

Kun maailmanlopun hetki on jo lähellä, on Sirénin mukaan aika korkata olut.

– Lopuksi vaan iso tuoppi hyvää Indian Pale Ale -olutta, läski sikari huuleen ja katsomaan ikkunasta,kun se asteroidi lävähtää pitkän sillan tuolle puolelle.

Vaikka maailmanloppu ei tulisikaan, kehottaa viiniasiantuntija Ilkka Sirén kaikkia ihmisiä elämään ja nautiskelmaan niin kuin joka päivä olisi viimeinen.

Katso myös maailmanlopun menu

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja