Armenian pääkaupungin toriräjähdyksen uhriluku kasvoi kuuteen

Räjähdyksen syy ei ole vielä selvinnyt,  mutta ministerin mukaan kyse ei voinut olla terrori-iskusta.

Armenian pääkaupungin Jerevanin keskustassa eilen tapahtuneessa räjähdyksessä ja torille levinneessä tulipalossa tiedetään nyt kuolleen ainakin kuusi ja loukkaantuneen yli 60 ihmistä, maan hätätilaministeriö kertoi.

Ministeriön mukaan kymmeniä loukkaantuneita on kuljetettu sairaalaan. Lisäksi räjähdyksen vuoksi läheinen rakennus romahti, minkä jäljiltä parikymmentä ihmistä on kadoksissa. 

Rakennuksen raunioista etsittiin maanantaina edelleen mahdollisia eloonjääneitä.

Sunnuntain aikana paikalliset viranomaiset löysivät kymmenen ihmistä elossa ja ainakin yksi tällä hetkellä tiedossa olevista kuudesta kuolleesta.

Räjähdyksen syy ei vielä selvillä

Surmalun tori, missä räjähdys ja tulipalo sattuivat, on sunnuntaisin hyvin vilkas.

Räjähdyksen syy ei ollut maanantaina vielä selvillä, mutta paikallisten uutislähetysten mukaan räjähdys tapahtui paikassa, jossa säilöttiin ilotulitteita.

Hätätilaministeri Armen Pambukhtshijanin mukaan kyse ei ole voinut olla terrori-iskusta, koska videokuvien mukaan tulipalo oli jo alkanut ennen räjähdystä.

Armenian pääministeri Nikol Pashinjan vieraili maanantaina turmapaikalla.

Syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan rikkomuksista syttyvien tavaroiden varastoinnissa, paloturvallisuusmääräysten rikkomisesta sekä kuoleman aiheuttamisesta "huolimattomuuden vuoksi".

Juttua päivitetty klo 18.23: Päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja