Armeijan suunnitellut yhteistuvat tyrmistyttävät kansanedustajaa: "Voidaanko pakottaa hyppimään kalsarit jalassa nuorten naisten edessä?"

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaisen mukaan puolustusvoimien yhteistupakokeilulla voi olla varusmiehille epävarmuutta ruokkivia vaikutuksia.

Puolustusvoimat on ilmoittanut aloittavansa ensi vuodesta alkaen yhteistupakokeilut, joissa naiset ja miehet majoitettaisiin samoihin tupiin.  

Kokeilu tullaan järjestämään kahdessa maavoimien joukko-osastossa sekä reserviupseerikoulussa.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen tyrmää Hämeen Sanomien haastattelussa puolustusvoimien yhteistupakokeilun muun muassa biologisten eroavaisuuksien vuoksi. 

MTV Uutiset tavoitti Jari Ronkaisen, joka uskoo kokeilulla olevan osalle varusmiehistä jopa häpeällisiä vaikutuksia.

– Kun sinä olet suorittamassa maanpuolustusvelvoitetta, niin voiko puolustusvoimat pakottaa sinut hyppimään armeijan kalsarit jalassa nuorten naisten edessä? Tuvassa vaihdetaan kuitenkin myös esimerkiksi vaatteita ja muuta vastaavaa, Ronkainen kertoo.

"Kukaan ei tiedä mitä siitä seuraa"

Ronkaisen mukaan moni nuori on armeijaan astuessaan herkässä iässä ja eikä välttämättä vielä täysin sinut oman kroppansa kanssa. Naisten tuomisella tupaan voisi olla hänen mielestään tilannetta pahentavia vaikutuksia.

– Tässä on iso riski, että tämä nimenomaan ruokkii epävarmuutta. Tule tuskastumisia ja mahdollisesti jopa enemmän palveluksen keskeytymisiä. Minun mielestä nyt lähdetään kokeilemaan sellaiselle polulle, mistä kukaan ei tiedä, mitä siitä seuraa.

Ronkainen haluaa mainita asiassa myös perhetekniset syyt. Hän uskoo, että tupakokeilut voivat olla varusmiesten tyttöystäville kova pala purtavaksi.

– Kotona tyttöystävä ei välttämättä kauheasti tykkäisi ajatuksesta, että mies majoittuu muiden tyttöjen kanssa samaan tupaan.

Ehdottaa yhteistupien sijaan yhteisiä vapaa-ajanviettotiloja

Ronkainen ymmärtää, että puolustusvoimat haluaa hakea uudistuksella lisää yhteisöllisyyden tunnetta.

Hänen mukaansa esimerkiksi oman joukkueen yhteenhitsautumisen vaikutuksen saisi aikaan myös sillä, että yhteistupien sijaan luotaisiin vain yhteisiä vapaa-ajanviettotiloja. 

– Jos haetaan ryhmäytymistä, niin esimerkiksi varuskuntiin voitaisiin tehdä tällaisia yhteistiloja. Ikää kuin, että tuvat olisivat vain nukkumista varten ja yhteinen vapaa-aika vietettäisiin niissä yhteistiloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja