Mainos

Arkkipiispat vetoavat maahanmuuttajien isovanhempien puolesta

Arkkipiispa Jukka Paarma ja arkkipiispa Leo vetoavat sekä maahanmuuttoviranomaisiin että poliittisiin päättäjiin, että ydinperheen käsitettä laajennettaisiin käsittämään myös isovanhemmat.

Arkkipiispojen mukaan lainsäädäntöä on Suomessa tulkittu ahtaasti sekä perhekäsitteen kannalta että otettaessa kantaa henkilön kokonaistilanteeseen, joka tekisi myönteisen oleskelulupapäätöksen mahdolliseksi. Perhekäsitteen tulkinta on ollut piispojen mielestä Suomessa muita EU-maita tiukempi eikä se ole myöskään ottanut riittävästi huomioon niiden maitten tilannetta, joista hakijat tulevat.

- Ongelma on lain soveltamisessa ja jonkiverran hallintopäätösten toimeenpanossa. Niissä on tarpeetonta tiukkuutta, joka näkyy jopa kohtuuttomuutena tai epäinhimillisyytenä välillä, sanoo Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen.

Maahanmuuttovirasto hylkäsi hiljattain egyptiläisen 64-vuotiaan Eveline Fadayelin oleskelulupa-anomuksen. Fadayelin kaikki kolme lasta ovat asuneet ja työskennelleet Suomessa. Hänen lapsenlapsensa ovat Suomen kansalaisia.

- Kun toivomme Suomeen päteviä työntekijöitä, he tulevat perheet mukanaan. He eivät tule tänne pelkästään tekemään töitä, vaan myös elääkseen ja asuakseen. Enemmän kuin meillä on totuttu, niin tällöin monilla on myös isovanhemmat mukanaan. Se on tällasta monikulttuurista realismi, Huttunen sanoo.

arkkipiispa Leo (LEHTIKUVA)

Arkkipiispat haluavat muistuttaa neljännestä käskystä, joka kehottaa sekä kunnioittamaan esivaltaa että pitämään huolta vanhemmistaan.

- Kun on kyse inhimillisyyteen tai perheeseen liittyvistä asioista, kirkoilla on tarjota näkökulma, mitä ehkä viranomaisilla ei ole, Huttunen selventää.

Fadayel kuuluu Egyptissä vähemmistöön. Kansallisuudeltaan hän on palestiinalainen ja uskonnoltaan ortodoksinen kristitty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.