Apulaispormestari Arhinmäen ulkonäköä pilkattiin, kertoo nyt vuosia vaivanneesta taudista: "Tämä on minulle jokapäiväistä"

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.) kertoo saaneensa sosiaalisessa mediassa ikäviä kommentteja vastauksena hänestä julkaistuun kuvaan.

Kommentit kirvoittaneessa yhteiskuvassa Helsingin neljä apulaispormestaria ja pormestari Juhana Vartiainen (kok.) hymyilevät jouluisissa tunnelmissa.

Joulumieli oli kuitenkin tiessään kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyarin (sd.) julkaiseman kuvan kommenttiosiossa.

Razmyarin twiitin kommenteissa arvosteltiin Arhinmäen painoa. Lisäksi häntä haukuttiin juopoksi, koska hänen naamansa punoittaa.

– Tämä on minulle lähes jokapäiväistä, Arhinmäki kirjoittaa Facebook-julkaisussa.

Punotuksella terveydellinen syy

Arhinmäki kertoo kasvojen punoituksella olevan terveydellinen syy. Hänelle puhkesi ruusufinni vuoden 2015 eduskuntavaalien yhteydessä.

– Siitä lähtien kasvoissani on ollut välillä voimakkaampi ja välillä heikompi punoitus. Onneksi minulla on ruusufinnistä huolimatta paksu nahka. Näillä henkilöön käyvillä kommenteilla ei minua hiljennetä.

Arhinmäki pitää ihmisten ulkonäön negatiivista kommentointia vastenmielisenä. Hän uskoo, että sillä pyritään hiljentämään ihmisiä.

– Kun asia-argumentit eivät riitä, haukutaan henkilöä. Ja tämän jälkeen moni jättää kertomatta mielipiteitään, koska vastauksena on vain törkeä haukkuminen.

Duodecim Terveyskirjaston mukaan ruusufinni on yleinen ihotauti, jota esiintyy eniten 30–50-vuotiailla. Ruusufinniä esiintyy useammin naisilla.

Taudin oireita ovat esimerkiksi kasvoille äkillisesti lehahtava punoitus, näppylät ja märkärakkulat.

Suomalaisista aikuisista noin joka kymmenennellä on ainakin lieviä punotusoireita.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja