Mainos

Applen osakkeet laskivat 10 prosenttia – syynä ainakin hidastunut talouskasvu Kiinassa

0:29
Katso videolta, kuinka iPhonen kursiivia voi liikuttaa helpommin.

Applen osakkeet laskivat 10 prosenttia yhtiön annettua negatiivisen tulosvaroituksen. Toimitusjohtaja Tim Cook selittää yrityksen huonontuneen tuloksen syyksi Kiinan hidastunutta taloukasvua, uutisoi BBC.

Keskiviikkona Apple ilmoitti, että odotettu liikevaihto on 84 miljardia dollaria viime vuoden kolmena viimeisenä kuukautena. Alkuperäinen ennuste oli ollut ainakin 89 miljardia.

Osakkeiden lasku tarkoittaa Applelle lähes viiden prosentin laskua viime vuodesta vastaavaan aikaan. 

Toimitusjohtaja Cookin mukaan Applen ongelmat johtuivat erityisesti Kiinan hidastuneesta talouskasvusta. Kiinan markkinoiden osuus yrityksen liikevaihdossa on lähes 20 prosenttia.

– Vaikka osasimmekin odottaa joitain haasteita markkinoilla, emme osanneet ennakoida talouskasvun hidastumisen laajuutta, etenkin Kiinassa.

Apple on viime aikoihin asti ollut suurin tunnettu kauppayritys Yhdysvalloissa. Nyt sen arvo on pienempi kuin esimerkiksi Microsoftilla ja Amazonilla.

Laskua liikevaihdossa aiheutti myös se, että kehittyvillä markkinoilla odotettua harvempi osti Applen uusimpia matkapuhelimia.

Yritys varoitti sijoittajia marraskuussa, että vahvistuva dollari ja taloudellinen heikentyminen ulkomailla todennäköisesti vaikuttaisi negatiivisesti myyntitulokseen vuoden lopulla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja