Mainos

Apple nostamassa kauppaamansa musiikin laadun yli cd-tason?

Tietotekniikkayhtiö Apple saattaa pian julkistaa uuden äänenlaatua parantavan tekniikan.

Guardian-lehden mukaan yhtiö voi lanseerata ylihuomenna uuden ääniformaatin, joka voisi parantaa niin äänenlaatua kuin mahdollistaa joustavan musiikin suoratoiston.

Lehden mukaan iTunesista ostettu musiikki voisi jatkossa olla teknisesti paremmassa muodossa, kuin mitä cd-levylle on mahdollista saada. Lisäksi uudessa formaatissa äänenlaatu mukautuisi käytetystä laitteesta ja verkkoyhteyden nopeudesta riippuen.

Apple on jo ohjannut musiikkialaa tarjoamaan kappaleita verkkokauppaan parhaimmassa mahdollisessa muodossa ja perustellut tätä tulevilla suoratoistoon perustuvilla parannuksilla. Apple on aikaisemminkin nostanut musiikkikaupassaan olevan musiikin laatua niin, että vaikutus koskee myös jo ostettua musiikkia.

Parhaimmissa äänenlaaduissa keskivertokuuntelija tuskin huomaisi parannusta. Applen siirto voisi kuitenkin nopeuttaa vaativien kuluttajien siirtymistä cd-levyistä iTunes-asiakkaiksi. Tämä tietenkin tarkoittaisi jo omistetun musiikin ostamista uudelleen.

Guardianin haastatteleman musiikkialan lähteen mukaan uusi musiikkiformaatti voisi tuoda alalle tuhansien albumien uudelleenmasteroituja digitaalisia versioita.

Applelta on jo pitkään odotettu avauksia musiikin suoratoistossa vastauksena suositulle Spotify-musiikkipalvelulle. Ylihuomisessa julkistustilaisuudessa yhtiön odotetaan julkistavan ainakin iPad 3 -kosketuslaite.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.