Mainos

Apple esitteli uuden iPhone 4:n

Apple on avannut viisipäiväisen WWDC-tapahtuman (The Apple Worldwide Developers Conference) Moscone West -keskuksessa San Franciscossa.

Moni teknologiasivusto seurasi odotettua tapahtumaa illan aikana reaaliajassa liveblogina. Esimerkiksi paikalla ollut toimittaja Erica Ogg kirjoitti Cnetin blogissa, että yleisö taputti seisaaltaan Applen toimitusjohtajan Steve Jobsin astuessa lavalle.

Jobs puhui alkuun muun muassa iPad-tabletkoneen päivityksistä, APP Storesta ja iPadin sekä iPhonen myyntiluvuista. Toimittaja Joshua Topolsky kertoi teknologiasivusto Engadgetin blogissa Jobsin maininneen, että Apple myy yhden iPadin joka kolmas sekunti. Tällä hetkellä iPadia myydään kymmenessä maassa, mutta heinäkuuhun mennessä laitetta aiotaan myydä 19 maassa, Applen toimitusjohtaja totesi.

Jobs kertoi myös, että APP Storeen tarjotaan viikottain 15 000 sovellusta, joista 95 prosenttia hyväksytään seitsemän päivän sisällä.Cnetin toimittaja Kent German kuitenkin ihmetteli, miksi Jobs vakuutteli ohjelmistojen hyväksymisprosenttia niin perusteellisesti, sillä Apple-pomo painotti 95 prosentin hyväksymisprosenttia kahteen otteeseen.

Lavalla esiteltiin pikaisesti myös muutamia pelejä kehittäjien toimesta.

Ja sitten itse asiaan - iPhone 4 julki

Vasta kovan odotuksen jälkeen Steve Jobs alkoi puhua uudesta iPhonesta. Erica Ogg kertoi liveblogissa Jobsin todenneen, että uusi iPhone 4 on kuuma uutuus, joka sisältää 100 uutta ominaisuutta.

Jobsin mukaan uutuustuote on 9,3 millimetriä paksu, eli kolmanneksen ohuempi kuin iPhone3GS. Uutuudessa on lasia edessä ja takana, ja sitä kehystää reunojen ruostumaton teräs. Kehys toimii myös antennina.

Älypuhelimessa on kamera edessä videopuheluita varten, ja takana olevassa viiden megapikselin kamerassa on LED-salama. Kameralla voi kuvata 720p videokuvaa 30 fps. Puheajaksi luvataan 7 tuntia ja valmiustilassa 300 tuntia.

Puhelimen saa joko mustana tai valkoisena.

Tarkka näyttö, kuusisuuntainen liiketunnistin ja moniajo

Julkistamistilaisuudessa Jobs kehui, että Applen uutuudessa on todella tarkka "retina"-näyttö, jonka tarkkuus on jopa 326 pikseliä tuumalla. Uuden iPhone 4:n näytön koko on 3,5 tuumaa ja resoluutio 960 x 640.

- Tämä ylittää jo ihmisen näkötarkkuuden, joten tekstikin näyttää samalta kuin painetussa kirjassa, Jobs hehkutti.

iOS 4 -käyttöjärjestelmällä toimivassa puhelimessa on myös kuusisuuntainen liiketunnisti,n ja se tukee ohjelmien moniajoa.

16Gb:n mallin kerrotaan maksavan Yhdysvalloissa operaattorin kytkykaupalla 199 dollaria, ja 32 Gb:n malli 299 dollaria. Uutuus tulee myyntiin Yhdysvalloissa 24. kesäkuuta.

Suomessa laite tulee myyntiin heinäkuun loppuun mennessä, ja syyskuuhun mennessä tuotetta saadaan jo 88 eri maasta.

Puhelimeen oma editointiohjelma

Apple tuo iPhone 4 -puhelimeen myös taskukokoisen version iMovie -videoeditointiohjelmastaan. Ohjelmalla voi mm. liittää yhteen puhelimella kuvattuja otoksia erilaisten vaihdosten, panoroinnin, zoomauksen ja teemojen ohella.

Yhtiö tuo myös kevyemmän version iBooks -ohjelmastaan iPhonelle ja iPodille, joka synkronoi hankitut tuotteet iPadista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.