Appelsiinihärkä ja kurkkuraita 14.1.2000

Toim. Ari Malmberg

500 g sisäpaistia tai muuta mureaa naudan lihaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
3 rkl currytahnaa
5 dl lihalientä mustapippuria
4 appelsiinia
2 tl maissintärkkelysjauhoja
tuoretta korianteria

Leikkaa liha 2x2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljytilkka syvässä paistinpannussa tai kattilassa ja kuullota lihakuutioita, sipuli- ja valkosipulilohkoja noin 5 minuuttia. Lisää currytahna, lihaliemi ja mustapippuri.

Anna kiehua ilman kantta noin 40 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää vettä tarvittaessa. Pese yksi appelsiini hyvin ja raasta sen kuorta hieman. Purista kahdesta appelsiinista mehu. Sekoita appelsiinimehuun maissintärkkelysjauhot ja raastettu appelsiininkuori. Kuori hyvin kaksi jäljelle jäänyttä appelsiinia ja leikkaa ne siivuiksi. Kun liha alkaa olla kypsää, lisää appelsiinimehuseos ja anna kiehahtaa.

Lisää lopuksi appelsiinisiivut ja koristele tuoreella korianterilla. Tarjoa appelsiinihärän kanssa keitettyä riisiä ja kurkkuraitaa.

Kurkkuraita

1/2 kurkku
2 dl maustamatonta jogurttia
kuivattua minttua
suolaa
mustapippuria

Pese ja raasta kurkku. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti ja mausteet. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa appelsiinihärän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat