Apocalyptica tähdittämään euroviisuja

Selloilla raskasta rokkia soittava Apocalyptica saa ison roolin euroviisujen finaalissa. Yhtye valtaa estradin tv-lähetyksessä kahdeksan minuutin ajaksi.

Apocalyptica esiintyy euroviisujen finaalilähetyksessä juuri ennen pisteidenlaskua. Yhtyeen puhemies Eicca Toppisen mukaan luvassa on raskasta instrumentaalimusiikkia. Bändin lisäksi lavalla nähdään muiden muassa tanssijoita.

- Musiikillisesti on luvassa perus-Apocalypticaa eli kolme selloa ja rummut -systeemi. Mukaan ei tule esimerkiksi laulajia, kertoo Toppinen.

Sellohevarit lupaavat tarjota "stydeintä musaa mitä on Euroviisuissa koskaan vedetty". Apocalyptica soittaa finaalissa biisinsä lähes täysimittaisina.

- Homma etenee niin, että Lordi avaa tapahtuman, sitten ovat vuorossa kaikki kilpailubiisit ja lopuksi me tullaan tiskiin. Me hoidetaan finaalin koko väliohjelma ennen pisteiden antamista, Toppinen selvittää.

- Haasteena on herättää ihmisten mielenkiinto niin, että ne eivät ole kaikki jääkaapilla. Tämä on juuri se kohta finaalissa, jolloin jääkaappi kutsuu. Meillä on kova vastustaja: muut kisaavat keskenään, me kisataan jääkaapin kanssa.

Apocalyptica aikoo nujertaa kylmän kilpailijansa kokonaisuudella, jonka visuaalisena mausteena nähdään akrobatiaa, sirkusta ja tanssia.

Apocalyptica ehti jo kertaalleen kieltäytyä esiintymisestä Helsingin euroviisufinaalissa.

- Ajatuksena oli aluksi se, että meidän osuus olisi ollut vain puolitoista minuuttia. Se olisi ollut väärä profiloituminen. Lähdimme mukaan, kun meille tuli mahdollisuus hoitaa koko väliohjelma, Toppinen paljastaa.

Vaikka Eurovision laulukilpailujen finaali on iso asia, se on nyt kuitenkin Apocalypticalle sivuprojekti. Bändi viimeistelee paraikaa uutta albumiaan, joka julkaistaan syyskuussa.

- Lokakuussa lähdemme maailmankiertueelle. Siihen mahtuu myös esiintymisiä Suomessa, kertaa keikkaohjelmaa rock-sellisti Eicca Toppinen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat