Anttilan surmissa äiti surmasi koko perheensä

Perheen kodin pakkohuutokaupasta olisi ollut kuulutus muutaman päivän kuluttua surmista.

Porvoon Anttilassa viime viikolla sattuneen perhesurman tutkimuksissa on vahvistunut se, että perheen äiti ampui kaikki laukaukset. Perheenjäsenet oli surmattu vuoteisiin heidän nukkuessaan. Itsensä äiti ampui omaan vuoteeseensa.

-Kaikista neljästä vainajasta on löytynyt pitoisuuksia unilääkkeistä, tutkinnanjohtaja, ylikomisario Bengt Renlund kertoo.

Selvityksissä on myös tullut ilmi, että äiti vastasi kaikista perheen raha-asioista. Renlundin mukaan perheen isällä ei ole välttämättä ollut todellista kuvaa heidän taloudellisista vaikeuksistaan. Äidin hoitamat raha-asiat olivat edenneet jo siihen pisteeseen, että viime lauantaina olisi ollut perheen omistaman kodin pakkohuutokaupasta kuulutus lehdessä.

Viimeistään silloin taloudelliset vaikeudet olisivat tulleet julki.

-Perheen äiti oli päättänyt ratkaista asiat omalla tavallaan, Renlund arvioi. Renlund tähdentää, että tämänhetkisten tutkimusten mukaan Porvoon ulosottovirasto on suhtautunut hyvin pitkämielisesti perheen talousongelmiin. Virastossa pyrittiin kaikin keinoin tukemaan perheen äitiä. Tavoitteena ulosottovirastossa oli koko ajan ollut löytää molempia osapuolia tyydyttänyt ratkaisu ongelmiin, Renlund sanoo.

Porvoon poliisi löysi viime tiistaina aamupäivällä Anttilasta omakotitalosta neljän ihmisen ruumiit. Tutkimuksissa kävi ilmi, että kyseessä oli nelihenkinen perhe, kaksi lasta ja vanhemmat. Alustavissa tutkimuksissa poliisille kävi selväksi se, että viimeisen laukauksen oli talossa ampunut äiti surmatessaan itsensä.

Poliisi osasi mennä paikalle saatuaan ulosottovirastosta viestin, jonka perheen äiti oli lähettänyt surmaa edeltäneenä päivänä. Viestissään hän pohti perheen rahavaikeuksia, ja näki siinä synkimmän tien ainoaksi keinoksi selvittää syntynyt tilanne.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja