Antti Ruuskanen ison päätöksen edessä: "Täytyy harkita, kannattaako yhden kisan takia lähteä tekemään kuntohuippua"

Keihäänheiton Euroopan mestari Antti Ruuskanen empii vielä. Ruuskanen pyrkii kilpailemaan tällä kaudella, mutta lopullisen päätöksen hän tekee vasta elokuussa.

Tähtäin on Suomen mestaruudessa, joka ratkotaan Turun Kalevan kisoissa 16. elokuuta.

–  Kalevan kisat kiinnostaa, ja Turussa olisi hyvä startata kausi käyntiin, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon, Ruuskanen kertoi maanantaina STT:n puhelinhaastattelussa kotoaan Pielavedeltä. Päätös valkenee "viikkoa tai kahta ennen Kalevan kisoja". Ruuskasen olympiadi alkoi olkaleikkauksella 2016. Viime talvena tukijalan polvesta poistettiin rustonpalasia tähystysleikkauksessa. Talvella Ruuskasen harjoituksissa oli silti jo melkoinen rähinä ennen kuin koronapandemia ruhjoi maailman uuteen järjestykseen. Samalla Ruuskanen heittäytyi kahden ja puolen kuukauden heittotauolle, joka päättyi kesäkuussa.

Syksyllä iso päätös

Alkukauden kisojen perusteella Ruuskanen uskoo, ettei Suomen mestaruutta käydä noin vain pokkaamassa.

–  Ei Kalevan kisoissa alle 80-metrisellä pärjää. Toni Kuusela ja Jami Kinnunen ovat jo nostaneet profiiliaan sen verran, ja Lassi Etelätalo on palaamassa kuvioihin. Eli sen mukaan pitää keihään lentää harjoituksissa ennen kuin kannattaa lähteä kisoihin.

Ruuskasen päätökseen vaikuttavat myös jatkonäkymät Tampereen Ruotsi-ottelusta ja syksyn kansainvälisistä kisoista.

–  Täytyy harkita, kannattaako yhden kisan takia lähteä tekemään kuntohuippua. Ruotsi-ottelusta ja syksystä ei vielä tiedä, Ruuskanen pohdiskeli.Ruuskasen mieltä painaa huoli myös ensi vuodesta. Hänen olympiaunelmansa murenisivat lopullisesti, jos Tokion kisoja ei voida järjestää.

–  Korona jyllää vaan sitkeästi, Ruuskanen arvioi mietteliäänä.

–  Joskus loka-marraskuussa teemme päätöksen ensi vuodesta.

Ruuskanen, 36, ei voi odottaa vuoden 2024 olympialaisia.

–  Olisi eri homma, jos olisin 26-vuotias. Silloin sitä vain jatkaisi joka tapauksessa eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat