Antti Pennanen myöntää: Anton Lundell alkaa olla jo Leijonien MM-kisaehdokas: "Hän on niin hyvä pelaaja"

0:47
Nuorille Leijonille MM-pronssia – Venäjä kaatui selvin lukemin.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Anton Lundell oli yksi turnauksen parhaimmista pelaajista. Lundell antoi suuntaa koko Suomen joukkueelle jäätävällä esimerkillään ja tehokkuudellaan. Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen ei voinutkaan kuin ylistää joukkueensa kapteenia.

Lundell lähti MM-kisoihin kovin odotuksin, sillä hän oli paukuttanut syksyllä SM-liigassa kovaa jälkeä. 17 liigaottelussa hänelle oli merkattu tehot 12+8=20.

Kanadan Edmontonissa Lundell vastasi huutoon.

– Hän blokkasi laukauksia, voitti aloituksia, iski maaleja ja rakenteli paikkoja. Hän teki aivan kaikkea. Ja mikä johtaja hän olikaan. Arvostan häntä todella paljon. Voi vain kuvitella, että minkälainen pelaaja hänestä vielä tuleekaan, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen hehkutti, puhuessaan Lundellista.

Pennanen puhui turnauksen aikana useaan otteeseen siitä, miten kypsä persoona ja pelaaja Lundell on – vain 19 vuoden iässä. Pennanen viittasi kasvuympäristöön ja arvomaailmaan, mitkä heijastuivat hänen persoonastaan hektisen nuorten MM-turnauksen keskellä.

– Hän on rauhallinen ja rehellinen. Hän suhtautuu oivalla tavalla omaan kehittymiseensä. Sitä ohjaa sisäinen motivaatio, minkä takia hän on ottanut niin nopeita kehitysaskeleita.

– Nytkin pronssipelin ensimmäisellä erätauolla pyysimme pelaajilta lisää. Kuka olikaan se, joka teki seuraavan maalin? Anton, Pennanen haki esimerkin Suomen voitokkaasta Venäjä-pronssiottelusta.

Lundell nakutti turnauksen seitsemässä ottelussa tehot 6+4=10. Hän oli kisojen pistepörssin kolmas.

Tehoilun lisäksi Lundell vakuutti pelillisillä otteillaan. Ne olivat niin hyviä, että hänen kohdallaan voi jo puhua isommista karkeloista.

Lundellin jo voi hiljalleen nostaa Leijonien MM-kisaehdokkaiden joukkoon.

Pennanen, joka kuuluu keväällä Jukka Jalosen johtamaan A-maajoukkueen valmennusryhmään, ei tyrmää ajatusta.

– En tietenkään ala tekemään Jukan puolesta valintoja, mutta Jukan tuntien uskon, että Anton Lundell on niissä keskusteluissa vahvasti mukana.

– Hän on niin hyvä pelaaja tällä hetkellä, Pennanen myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja