Mainos

Antti-myrsky ei hellitä, lumisade yhä sakeaa – katso ennuste

Antiksi ristitty talvimyrsky riepottaa eteläistä Suomea koko perjantaipäivän. Lunta pyryttää ja tuulet voivat olla puuskissa edelleen voimakkaita.

Viime yönä alkanut Antti-myrsky on tuonut runsaasti lunta eteläiseen Suomeen. Ennusteen mukaan lunta tuiskuttaa etelässä koko perjantaipäivän ajan. Ajokeli pysyy erittäin huonona.

Sateet leviävät päivän mittaan suunnilleen Porin, Jyväskylän ja Joensuun korkeudelle asti.

Helsingissä lumensyvyys oli perjantaina puoleenpäivään mennessä paikoin jo noin 20-25 senttimetriä. Sakeimmat lumisateet ovat tulossa iltapäivällä etelärannikolle.

– Todennäköisesti tämä lumimäärä on Helsingin seudulla vasta puoliväli, sillä odotettavissa on tänään paikoin vielä 10-15 senttimetriä ja lauantaina kymmenkunta senttimetriä lisää lunta, ennustaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lumisateen painopiste muuttuu illalla niin, että runsaimmat sateet siirtyvät itään.

Tuulet heikkenevät hiljalleen perjantain kuluessa, mutta myrskypuuskat ja tuulivahingot ovat mahdollisia perjantain ajan.

Etelärannikolla sataa lunta lauantai-iltapäivään asti. Lauantain aikana lumisateet kulkeutuvat aina Oulun korkeudelle saakka. Nämä sateet ovat kuitenkin jo hajanaisia.

Lumikuuroja voi tulla koko maassa vielä sunnuntaina. Rannikolla lumisade voi olla sakeaa.

Pakkanen kiristyy koko maassa viikonlopuksi. Lapissa pakkasta voi huomenna aamulla olla jopa yli 30 astetta, päivisin 15-20 astetta. Etelässäkin pakkasta on selkeillä alueilla viikonloppuna 10-15 astetta, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä jopa -20 astetta. Lumisateisilla ja pilvisillä alueilla pakkasta on vähemmän.

Tuuli purevoittaa pakkasta koko maassa niin, että sää tuntuu noin kymmenen astetta mittarilukemia kylmemmältä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan viime yönä alkanut myrsky on yksi voimakkaimmista mitatuista itämyrskyistämme. Keskituulet ovat puhaltaneet merellä enimmillään 28 m/s ja puuskissa 35 m/s. Tuulenpuuskat ovat vieneet sähköt tuhansilta. Myrsky on sekoittanut juna-, laiva- ja tieliikennettä.

Lumisateen etenemistä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat myös muun muassa tie- ja merisäätiedot sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet ja kelikamerat.

Katso alueelliset ennusteet, Helsingin ja Etelä-Suomen ennuste ylhäällä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.