Antti Aallon tasainen työ kantoi mäkiviikon kisassa selkeästi pisteille

Keski-Euroopan mäkiviikon kolmannessa kisassa Innsbruckissa Antti Aalto on sijoittunut tilalle 24. Aalto hyppäsi molemmilla hyppykierroksilla Bergiselin HS130-mäestä 119 metriä.

Kisan voitti Norjan Marius Lindvik ennen Puolan Dawid Kubackia ja Norjan Daniel Andre Tandea. Kubacki nousi mäkiviikon kokonaiskisan kärkeen.

–  Hyvin samankaltaisia hyppyjä olivat molemmat. Ei vielä mitään nappisuorituksia, Aalto arvioi Yleisradion tv-haastattelussa.

Aalto avasi kilpailun ensimmäisen kierroksen ensimmäisenä hyppääjänä ja kepitti ensimmäisen kierroksen pudotuskisassa Saksan Pius Paschken niukasti 0,7 pisteen erolla.

Toiselle kierroksella Aalto tuli tornista alas kolmantena miehenä ja tuli alas täsmälleen yhtä pitkällä kuin ensimmäisen hyppynsä jälkeen.

Mäkiviikon kokonaiskisan kärjessä Bergiselin mäkeen kipusi Japanin Ryoyu Kobayashi, mutta hän romahti ensimmäisellä kierroksella sijalle 13 ja lopputuloksissa vielä pykälän alemmas. Puolan Dawid Kubacki oli ennen Innsbruckia mäkiviikon kokonaiskisassa 8,5 pistettä Kobayashia jäljessä, mutta repäisi jo ensimmäisellä kierroksella ohi japanilaisesta ja lähtee piikkipaikalta kiertueen viimeiseen osakilpailuun Bischofshofeniin.

Kaksi peräkkäistä kisaa voittanut Lindvik on kokonaiskisassa toisena. 

Lue myös:

    Uusimmat