Mainos

Anton-pojan Venäjältä salakuljettanut diplomaatti: Ei kaduta

Viisivuotiaan Anton Salosen ja hänen isänsä Suomeen salakuljettanut suomalaisdiplomaatti Simo Pietiläinen pysyy vakaasti tekonsa kannalla.

- Laillisin konstein he eivät olisi koskaan päässeet Suomeen. Ei kaduta, Pietiläinen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Hän kertoo seisovansa tekonsa takana, vaikka tapaus on jo vaikuttanut Suomen ja Venäjän väleihin. Eilen uutisoitiin Venäjän jättäneen Suomelle virallisen nootin tapauksen johdosta.

Tapauksen taustalla on mutkikas huoltajuusriita Anton Salosesta, joka on Suomen kansalainen. Antonin venäläinen äiti vei hänet Venäjälle vuonna 2008 ilman isän lupaa väärennetyn asiakirjan turvin.

Tänä keväänä Antonia Venäjältä jäljittänyt suomalaisisä Paavo Salonen löysi poikansa, mutta törmäsi viranomaismuuriin yrittäessään saada tätä maasta.

- Tajusin, että isä ja poika eivät millään laillisella konstilla tule pääsemään Venäjältä Suomeen, Pietiläinen muistelee ratkaisevaa hetkeä Helsingin Sanomille.

- Syyllistynkö vakavampaan rikkomukseen tekemällä sen minkä tein, vai silloin, jos kaksi Suomen kansalaista ei pääse kotimaahansa?

Pietiläinen maksaa tekonsa hintaa myös henkilökohtaisella tasolla. Hänellä ei ole enää asiaa Venäjälle, vaikka hän on yhä virallisesti Suomen Pietarin-konsulaattiin palkattu oikeusasioiden erityisasiantuntija.

- Ulkoministeriö hoitaa tavarani pois sieltä. Irtisanottu en ole.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.