Antoiko Biden vihjeen kuumaan kysymykseen? MTV:n kirjeenvaihtaja: "Ei ole sattumaa"

1:34
Katso Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppisen raportti Joe Bidenin pitämästä puheesta yltä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden piti tiistai-iltana paikallista aikaa kongressissa vuosittaisen kansakunnan tilaa koskevan puheensa. Biden ei vieläkään ilmoittanut aikeistaan tulevien presidentinvaalien suhteen.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen seurasi presidentti Joe Bidenin puhetta Yhdysvalloissa. Nykyisen presidentin suosio on laskenut merkittävästi, ja Biden yritti puheellaan Karppisen mukaan luoda toivoa, ylpeyttä ja yhtenäisyyttä.

– Biden korosti saavutuksiaan ja onnistumisiaan. Hänen haasteenaan on kahtiajakautunut kongressi ja kansa. 

– Kannatusluvut laahaavat paikoin entisen presidentin Donald Trumpin kauden tasolla. 

Bidenin odotetaan lähikuukausien aikana ilmoittavan, osallistuuko hän Yhdysvaltain presidenttikisaan. Seuraavat presidentinvaalit pidetään marraskuussa 2024. 

Vaikka Biden ei vielä puheensa yhteydessä kommentoinut presidentinvaaleihin osallistumista, kirjeenvaihtajan mukaan on tekijöitä, jotka vihjailevat siihen suuntaan. 

– Ei ole sattumaa, että Biden on matkustamassa puheen jälkeen vaaleissa tärkeisiin osavaltioihin, Wisconsiniin ja Floridaan.

2:12
Katso video: MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä: Biden  lähtee todennäköisesti mukaan presidenttikisaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja