Annika Saarikolta lämmin kirjoitus edesmenneestä Marjatta Väänäsestä: "Aatteellinen, väkevä ja osaava"

1:05
Pitkäaikainen keskustavaikuttaja ja ministeri Marjatta Väänänen on kuollut 97-vuotiaana.

Annika Saarikko muistelee lämmöllä perjantaina kuollutta Marjatta Väänästä.

Pitkäaikainen keskustavaikuttaja, ministeri Marjatta Väänänen on kuollut 97-vuotiaana. Hän kuoli perjantaina Helsingissä pitkäaikaiseen sairauteen.

Uransa aikana Väänänen muun muassa istui kolmessa eri hallituksessa, toimi sekä kulttuuri-, opetus- että sosiaaliministerinä 1970- ja 1980-luvuilla, kuului keskustan puoluehallitukseen hän vuosina 1969–86, ja puolueen varapuheenjohtajana hän toimi 1971–86. Lisäksi hän johti Keskustanaisten hallitusta useita vuosia, vaikutti Helsingin kaupunginvaltuustossa ja toimi pitkään myös Naisjärjestöjen keskusliiton johtajistossa sekä Väestöliiton hallituksessa.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko muistelee Väänästä Twitter-tilillään useissa kirjoituksissa.

– Omasta ja koko keskustalaisen yhteisön puolesta esitän syvän ja lämpimän osanoton Marjatan läheisille, Saarikko kirjoittaa.

Hän jatkaa, että Väänäsen vaikutus keskustassa ja suomalaisessa kulttuurikentässä tuntuu vahvana.

Viimeisen kerran Saarikko tapasi Väänäsen satavuotiaan Suomen juhlallisuuksissa vuonna 2017.

– Minulle ja kaltaisilleni nuorempien sukupolvien edustajille hän näyttäytyy aikakautensa tahtonaisena – aatteellisena, väkevänä ja osaavana. ”Hallituksen ainoa mies”, kuuluu sanonta Marjattaa muistellessa, Saarikko kertoo tekstissään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja