Mainos

Anne-Mari Hyryläinen matkalla maailman huipulle

Anne-Mari Hyryläinen on 30-vuotias naisurheilija, joka on ottanut tavoitteekseen olla ensimmäisenä suomalaisnaisena Mount Everestin huipulla. Anne-Marin kiipeilyvarusteissa on mukana Helmi-viiri, jonka hän nostaa niin korkealle kuin vain pääsee. Seuraa Helmen sivuilta Anne-Marin matkaa maailman huipulle!

Anne-Maria voi kuvailla parhaiten urheilua ja liikuntaa yli kaiken rakastavana persoonana, joka nauttii omien fyysisten ja henkisten rajojensa kehittämisestä. Viime vuodet hän on asunut miehensä Jannen kanssa Dubaissa mutta vierailee Suomessa säännöllisesti mm. kilpailumatkojen merkeissä.

Urheilussa Anne-Mari on keskittynyt pääasiassa kestävyysjuoksuun ja hänen päämatkansa on maraton. Juoksu-uran kohokohdiksi Anne-Mari mainitsee SM-maratonin hopeamitalin ja kaksi Helsinki City Marathonin kakkossijaa. Lisäksi hänellä on SM-mitaleja duathlonissa.

Kiipeilyn lumoissa

Anne-Marin kiipeilyinnostuksen taustalla on nuoruuden partiotoiminta ja lukuisat metsäleireillä vietetyt viikonloput ja kesälomat. Nämä nuoruuden aktiviteetit synnyttivät rakkauden luontoon ja sen tarjoamiin haasteisiin. Varsinaisen kiipeilyn pariin Anne-Mari löysi Laskuvarjojääkärien Killan järjestämän jääkiipeilykurssin kautta. Kurssi järjestettiin Ruotsin Kebnekaisella.

Kiipeily on nykyisin Anne-Marille omien- sekä luonnon voimavarojen kokemista sekä niiden yhdistämistä. Kiipeily tarjoaa todellisia haasteita niitä kaipaaville. Aktiiviurheilijan hyvästä peruskunnosta on myös paljon apua vaativissa oloissa ja kovissa fyysisissä suorituksissa.

Anne-Mari on kiipeillyt Euroopassa ja Aasiassa. Kokemusta on karttunut niin Mont Blancilta (traverse, Goutier -3 summits route) kuin Nepalin yli 6000 metriä korkeilta huipuilta (mm. Chulu West ja Kang Guru). Takana ei ole vielä 8 000 metristen vuorten valloituksia, mutta sitäkin mahtavampi määrä potentiaalia ja vahva motivaatio onnistumiseen.

Ihmeellinen Mount Everest

Anne-Mari näki Everestin omin silmin ensimmäisen kerran viettäessään häämatkaansa pyöräilemällä Tiibetin Lhasasta Nepalin Kathmanduun. Häämatkallaan Anne-Mari vieraili myös Everestin pohjoispuolen perusleirissä 5200 metrin korkeudessa. Maailman korkeimman ja vaikuttavimman vuoren näkeminen lähietäisyydeltä jätti Anne-Marille suuren nälän itse vuoren "huiputukseen".

Everestin kiipeäminen on fyysisesti sekä henkisesti erittäin vaativa ja pitkä urakka. Usko onnistumiseen, tahto koetella omia rajojaan ja kiipeileminen hyvässä seurassa ajavat Anne-Maria kohti tavoitettaan valloittaa Mount Everest ensimmäisenä suomalaisena naisena kevään 2010 aikana.

"Mitä mahdottomampi tilanne kiipeilijällä on ja mitä suuremmat vaatimukset hänelle asetetaan, sitä makeampana veri virtaa hänen suonissaan."

Teksti: Skyclimbers/Jussi Juutinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.