Anna-Maja Henriksson koronatartunnastaan: Sairastumisesta voi oppia yhden asian

Anna-Maja Henriksson koronatartunnastaan: Uskoo rokoteen pitäneen oireet lievinä 1:34
Kuuntele videolta, miten Henriksson kertoo tartunnastaan.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kiitää koronarokotteita siitä, että selvisi koronatartunnasta lievin oirein

Hallitus pohtii koronastrategian uudistamista tänään Säätytalossa. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kommentoi omaa koronatartuntaansa Säätytalon portailla ennen sisälle menoa.

– Voin nyt omasta kokemuksesta kertoa sen, että olen hyvin iloinen siitä, että minulla oli kaksi rokotetta silloin kun sairastuin koronaan. Olen toipunut siitä aikalailla hyvin, hän kertoi.

Ministeri Henriksson sai koronatartunnan todennäköisesti yksityistilaisuudessa joulupyhinä kotiseudullaan Pietarsaaressa.

Uskoo, että lähes jokainen saa koronan

Hänen oma kokemuksensa on ilmeisesti osaltaan vahvistanut käsitystä siitä, että rokotekattavuuden kasvattaminen on yksi hallituksen koronastrategian kivijaloista. Jos taudista on jotain opittavissa niin Henrikssonin mukaan ainakin se, että rokotteesta on hyötyä:

– Olen aika vakuuttunut siitä, että se lievempi sairastuminen johtuu siitä, että olen pari rokotetta saanut. Joten edelleen on kaiken A ja O, myös terveydenhuollon kantokyvyn osalta, että ihmiset käyvät ottamassa sen rokotteen. Tätä ei voi tarpeeksi painottaa, koska sillä me pääsemme myös siihen, että kun tämä [koronatartunta] nyt tulee melkein meille kaikille, niin sairastuu lievemmin.

Anna-Maja Henriksson painotti aikovansa tänään Säätytalolla kuulla asiantuntijoita koronatilanteesta uuden omikronviruksen jyllätessä.

Lue myös:

    Uusimmat