Mainos

Android-ohjelmat toimivat tulevaisuuden Nokialaisissa? Katso video

Sveitsiläinen mobiiliteknologiayritys on julkistanut ohjelman, jonka avulla Android-sovellusten kerrotaan toimivan eri käyttöjärjestelmillä varustetuissa laitteissa.

Myriad Groupin kehittämä Alien Dalvik -ohjelma tulee saataville ensin Nokian ja Intelin yhteistyönä kehittämälle MeeGo-alustalle tämän vuoden aikana. Nokian ensimmäisten varsinaisten MeeGo-laitteiden julkistuksen on arvioitu tapahtuvan lähiaikoina, joten mahdollinen yhteensopivuus tuo varmasti positiivista nostetta.

Myriadista kerrotaan, että Alien Dalvikin julkistuksen myötä avataan Android-kokemus myös niille kuluttajille, joilla on laitteessaan jokin muu kuin Android-käyttöjärjestelmä. Yhtiön mukaan valtaosaa Android-sovelluksista ei tarvitse muokata Alien Dalvikille erikseen eikä sovellusten suorituskyky myöskään heikkene.

Käyttäjälle Alien Dalvikin kerrotaan olevan täysin näkymätön, eli se toimii taustalla huomaamatta. Käyttäjä huomaa vain pääsevänsä käsiksi aiempaa useampiin sovellusohjelmiin.

Alien Dalvikia aiotaan esitellä Nokian N900-kännykällä ensi viikolla Barcelonan MWC-mobiiliteknologiatapahtumassa. Myös MTV3 on tutustumassa uutuustuotteisiin kyseisessä tapahtumassa.

Alla olevassa videossa esitellään lyhyesti Alien Dalvikin toimintaa Nokia N900-puhelimessa:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.