Amsterdam sammuttaa punaisten lyhtyjen aluettaan

Kaupunki pyrkii vähentämään prostituution määrää ihmiskaupan ja hyväksikäytön ehkäisemiseksi.

Amsterdamin kaupunki ostaa merkittävän osan kuuluisasta punaisten lyhtyjen alueestaan, ja muuttaa prostituoitujen käytössä olleita tiloja asuin- ja liikehuoneistoiksi.

Kaupunki ilmoitti torstaina hankkineensa kiinteistöyhtiön kautta alueelta 18 rakennusta, joissa toimii tällä hetkellä 51 ikkunaa, joita prostituoidut vuokraavat houkutellakseen asiakkaita. Seudulle jää kaupan jälkeen vielä noin satakunta vastaavaa ikkunaa.

Rakennusten myyjä Charles Geerts ei sopimuksen mukaan saa investoida noin 15 miljoonan euron kauppasummaa punaisten lyhtyjen alueelle eikä käyttää rahoja prostituutio-, uhkapeli- tai kannabiksenmyyntibisnekseen muuallakaan maassa.

Pormestari Job Cohenin mukaan Amsterdam ei pyri kitkemään prostituutiota kokonaan pois, mutta haluaa kuitenkin vähentää sen määrää.

- Asiat ovat muuttuneet sitten prostituution laillistamisen vuonna 2000. Laki laadittiin vapaaehtoista prostituutiota silmälläpitäen, mutta nykyisin ihmiskauppa, hyväksikäyttö ja muu rikollinen toiminta on lisääntynyt, Cohen sanoi.

Viime marraskuussa kaupunki peruutti 33 ilotalon toimiluvat rikosepäilyjen takia. Valitusten jälkeen päätös kuitenkin kumottiin.

(MTV3-STT–AFP–Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat