Mainos

Ampiaisparvi hyökkäsi olohuoneeseen Raahessa

Raahelainen eläkeläispariskunta koki tänään kauhun hetkiä, kun heidän Kauppakadulla sijaitsevan omakotitalonsa olohuoneeseen pörähti seinän raosta valtava ampiaisparvi.

Talon isäntä Hannes Reivonen arvioi, että ampiaisia oli tulvinut sisälle kaikkiaan tuhansia. Talonväen omat tappokonstit jo loppuivat ja palokunta hälytettiin hätiin.

Noin puolen metrin kokoinen ampiaispesä löytyi välikatosta olohuoneen vieressä olevan komeron kohdalta. -En ikinä ole nähnyt vastaavaa. Vaatekomerosta kuului valtava surina, Reivonen kertoo.

Ampiaisia oli tulvinut olohuoneeseen seinän raosta jo parin viikon ajan, Reivosen arvion mukaan jopa 50-100 päivässä.

Isäntäväki ja heidän tyttärensä olivat yrittäneet jo myrkyttääkin niitä. Kuolleita ampiaisia he kuskasivat rikkalapioittain pois. -Yhtään pistosta emme ole saaneet. Ei emäntäkään, vaikka hän on ottanut niitä jopa sormillaan kiinni vaikka kuinka monta, Reivonen naurahtaa.

Yhtä hyvin ei käynyt pelastusjoukoille: yksi palomies sai piston äkäiseltä ampiaiselta käteen.

-Ampiaisia oli olohuoneen lattialla läjäkaupalla, kun saavuimme paikalle, Raahen palomestari Juhani Meistamo kuvailee.

Palomiehet paikallistivat pörinän komeroon. Kun kattorakenteita oli saatu avattua, löytyi myös ampiaisenpesä.
Meistamon mukaan pesä oli erikoisen näköinen ja mallinen - ei pyöreä niin kuin tavallisesti. -Se oli oikeastaan kennopesä. Se oli tehty eristeisiin, ja kennoa oli monessa kerroksessa. Se oli kerrostalorakentamista ampiaisten malliin, Meistamo naurahtaa.

Palomiehet rauhoittelivat äkäisimpiä ampiaisia hyönteissumutteella. Lopulta ampiaispesä saatiin pudotettua muovisäkkiin. Ampiaisten torjuntaan osallistuneet palomiehet olivat varustautuneet paineilmalaittein ja sammutusvarustein.

Kyseessä oli ainakin jo kolmas tapaus pienen ajan kuluessa, kun ampiaiset ovat hyökänneet parvena sisälle rakennukseen.

Ampiaisparvi aiheutti hämmennystä Savonlinnan keskussairaalassa viikko sitten sunnuntaina. Samana päivänä palokunta joutui hätiin Ylivieskan Raudaskylässä, jossa ampiaiset olivat valloittaneet omakotitalon yläkerran.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.