Amnesty sanoo jatkavansa tuplateholla Venäjän ihmisoikeusrikkomuksien paljastamista – Venäjä ilmoitti perjantaina sulkevansa järjestön toimiston

Frank Johansson Amnestysta kommentoi Butshan tragediaa:"Ukrainassa on sotarikoksia niin paljon ettei kaikkia voi järjestelmällisesti tutkia" 2:57
Frank Johansson Amnestysta kommentoi Butshasa tapahtuneita kauheuksia MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan se aikoo vain lisätä toimenpiteitään Venäjän törkeiden ihmisoikeusrikkomuksien esille tuomiseksi.

Amnestyn pääsihteeri Agnès Callamard sanoi järjestön kannanotossa, että Venäjä on erittäin väärässä, jos se ajattelee järjestön toimiston sulkemisella estävänsä ihmisoikeusrikkomuksien dokumentoinnin.

– Sinun täytyy tehdä jotain oikein, jos Kreml yrittää sulkea sinut, järjestö totesi.

Venäjä ilmoitti perjantaina kieltävänsä lukuisten kansainvälisten järjestöjen toiminnan maassa. Amnestyn lisäksi muun muassa Human Rights Watchin (HRW) paikallistoiminta lakkautetaan. Myös HRW ilmoitti, että se aikoo jatkaa Venäjän toimintaansa sulusta huolimatta.

Venäjä on estänyt lukuisten medioiden toimintaa maassa sen jälkeen, kun maa hyökkäsi Ukrainaan. Muun muassa monet maan viimeiset riippumattomat mediat ovat joutuneet lopettamaan toimintansa.

Lue myös:

    Uusimmat