Ammattilainen tv-tähtien tyylin takana: Näin luodaan häikäisevä look

Televisiokameroiden edessä tähdet niin maailmalla kuin Suomessakin näyttävät häikäisevän kauniilta. Maskeeraaja Laura Rantaniemi kertoo AVAlle, miten upea meikki luodaan kaiken kansan nähtäville televisioon.

Ammattilaiset loihtivat televisiokameroiden eteen haastavissa olosuhteissa upeita lookeja. Maskeeraaja Laura Rantaniemi kertoi AVAlle, miten upea meikki televisiokameroiden eteen syntyy. Rantaniemi on maskeeraajana muun muassa AVAlla nähtävässä 11 tapaa jättää nainen -sarjassa.

Toiveet otetaan tarkasti huomioon

Maskeeraaja ottaa työssään tarkasti huomioon asiakkaidensa toiveet. Rantaniemi kertoo aloittavansa maskeerauksen aina keskustelemalla asiakkaansa kanssa tämän henkilökohtaisista mieltymyksistä meikkaamisen suhteen.

– Minä yleensä aina aloitan kysymällä, että minkälaisen meikin asiakas itse haluaa, tai onko asiakkaalla jotain tiettyjä toiveita, Rantaniemi kertoo.

Asiakkaan arkisilla meikkitottumuksilla on tekemistä sen kanssa, millaisen meikin maskeeraaja loihtii.

– En ryhdy tekemään mitään aivan erilaista kuin mihin asiakas on tottunut, Rantaniemi kertoo.

– Toisaalta asiakkaat sanovat joskus meikkaavansa hyvin vähän, mutta haluavansa kokeilla todella tummaa meikkiä, Rantaniemi jatkaa.

Asiakkaiden mieltymyksiä ei tyrmätä

Rantaniemi kertoo, että suurin osa hänen asiakkaistaan luottaa ammattilaisen kädenjälkeen siinä määrin, että hän saa vapaat kädet loihtia meikin televisiokameroiden eteen. Jos asiakkaalla on kuitenkin jokin erikoinen makumieltymys meikkirintamalla, ei maskeeraaja tyrmää erikoisiakaan mieltymyksiä.

– Jos asiakas haluaa ehdottomasti jonkun tietyn värin, niin en laita vastaan. Haluan, että asiakkaat ovat itse tyytyväisiä meikkeihinsä, Rantaniemi kertoo.

Luottamussuhde asiakkaan kanssa antaa kuitenkin maskeeraajalle vapaammat kädet: kun asiakas on vanha tuttu, on uusista kokeiluista helpompi keskustella.

– Asiakkaille, joita olen tavannut kerran tai kaksi aiemmin, voin aina ehdottaa jotain uutta, Rantaniemi kertoo.

Tyylillä on väliä

Asiakkaan omalla vaate- ja hiustyylillä on merkitystä sen suhteen, millaisen meikin maskeeraaja loihtii kasvoille. Tyylin on nivouduttava yhteen meikin kanssa, jotta lopputulos on onnistunut.

– Vaatetus ja ulkonäkö pitää ottaa huomioon, Rantaniemi toteaa.

Ammattilainen pystyy asiakkaan tyylin perusteella tulkitsemaan tämän mieltymyksiä yllättävän paljon.

– Kyllähän sen huomaa jo vaatteistakin, että onko asiakas räväkkä tyyppi, tai käyttääkö hän paljon värejä. Sen mukaan minä pohdin, että uskallanko käyttää esimerkiksi huulipunista kovia sävyjä tai kirkkaampia värejä, Rantaniemi kertoo.

– Vaihtoehtoisesti perinteisemmän ihmisenkin tunnistaa yleensä aika hyvin vaatteista ja hiustyylistä, Rantaniemi kertoo.

Kirkkaat valot asettavat haasteita meikille

Kun meikkiä loihditaan kasvoille televisiokameroiden eteen, on otettava huomioon olosuhteiden erityispiirteet. Arkimeikki ei näytä televisikameroiden edessä juuri miltään.

– Kirkkaat kameravalot syövät todella paljon värejä. Siksi kameroiden eteen täytyy tehdä pohjastakin hiukan kestävämpi, Rantaniemi kertoo.

Televisio-ohjelmiin maskeeraajat loihtivatkin hyvin tummia meikkejä siitä syystä, että olosuhteet laimentavat meikkiä hurjasti.

– Ensikertalainen ei edes tiedä, miltä hän tulee näyttämään lopulta, koska sitä ei osaa tottumaton nähdäkään, kuinka kirkkaat valot todellisuudessa ovat, Rantaniemi

Tummaan meikkiin kuuluva paksumpi meikkipohja ei kuitenkaan tarkoita jo meikkimokaksi luokiteltavaa pakkelimeikkiä, vaan sitä, että pohjan on oltava tarpeeksi peittävä.

– Silloin ihon punaisuudet eivät kuulla läpi, Rantaniemi toteaa yksiselitteisesti.

Lue upeiden suomalaisnaisten meikkitottumuksista:

AVA

Kuvat: AVA, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja