Ammattilainen neuvoo: Näin ilmaat patterin

Ennen talvipakkasia on hyvä tarkistaa, että kodin lämmitysjärjestelmät toimivat halutulla tavalla. Näillä ohjeilla ilmaat patterin helposti ja nopeasti.

Mikäli patteri ei lämpene tai se suhisee tai lorisee, voi olla aika ilmata patteri. Omakotitalossa toimeen voi tarttua itse, mutta kerrostalossa on järkevämpää kutsua paikalle huoltomies etenkin, jos kyseessä on vanha patteri, jota ei ole ilmattu aikoihin.

Töölön putkiliike Oy:n asentaja Mikko Lehtinen neuvoo, miten patteri ilmataan. Tarvitset hommaan ilmausruuvin avaamiseen tarkoitetun työkalun sekä riepuja patterin vuotamisen varalle.

1. Tarkista patterin paine. Jos patterissa on alipaine, älä aloita ilmausta, vaan kutsu paikalle ammattilainen. Alipaineinen patteri imaisee sisäänsä vain lisää ilmaa.

2. Kierrä termostaatti kiinni.

3. Kierrä ilmausruuvia varovasti auki ja kokeile, tuleeko patterista ilmaa vai vettä. Pidä rievut valmiina veden varalta.

4. Jos patterista tulee vettä, voit lopettaa ilmauksen ja kiertää ruuvin kiinni. Jos patterista tulee ilmaa, laske se ulos, kunnes patterista tulee vettä. Ole varuillasi, sillä vesi voi olla kuumaa.

5. Avaa termostaatti.

Mikäli patteri ei lämpene ilmauksen jälkeenkään, on aika kutsua paikalle ammattilainen. Tällöin vika ei ole ilmauksen puutteessa, ja Lehtisen mukaan maallikon ei kannata yrittää itse korjata patteria.

Lue myös:

Maaret Tiensuu/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja