Ammattiautoilijoiden arkea seuraava uutuusohjelma Tolpalla alkaa

Tolpalla on uusi realitysarja, jossa seurataan taksialan arkea kuskien ja asiakkaiden silmin.

Taksiala läpi leikkaa koko Suomen yhteiskuntaa vauvasta vaariin. Pirssin takapenkillä sattuu ja tapahtuu: siellä jaetaan elämän ilot ja surut, ja tunnetusti taksikuskit tietävät, mistä milloinkin kaupungilla puhutaan.

Tolpalla on henkilövetoinen työpaikkareality, jossa seurataan taksialan arkea niin asiakkaiden kuin kuskienkin silmin. Kahdeksanosaisessa ohjelmassa katsojat pääsevät kurkistamaan mitä ammattiautoilijan arkeen kuuluu ja mitä asiakkaiden kyydeissä tapahtuu.

Sarjassa seurataan taksikuskeja eri puolilta Suomea, sekä seurataan taksialan uudistuksia ja muutoksia Menevän silmin. 

Ohjelman päähenkilöt:

Annika

Orimattilan taksisuhari, joka kutsuu pirssiään Mustiksi. Annika vie asiakkaat perille vakaalla ammattitaidolla ja kuulostelee samalla oman pitäjänsä viimeisimmät kuulumiset.

Hemmo

Savon pääkaupungissa Kuopiossa vaikuttaa supliikki suhari, joka taksia ajaessaan vaalii myös skottilaisia arvoja. Kilttipukuinen Hemmo jää väistämättä asiakkaiden mieleen ja rohkaisee hiljaisemmankin Suomalaisen esittämään kysymyksiä kiltin käytöstä kelillä kuin kelillä.

Mika

Mika on tiktokkaava taksikuski, someheppu ja alalle piristävä suunnannäyttäjä, joka on eksynyt isolle kirkolle aina Oulusta saakka. Mikan tunnistaa paksusta murteesta sekä leveästä naurusta.

Moses

Moses on Keniasta Suomeen kotiutunut valovoimainen persoona, joka hymyllään sulattaa ihmisten sydämet. Taksialalla muutaman vuoden työskenneltyään hänestä tuli alan yrittäjä, jolta löytyy nykyisin jo useampi alainen. Moseksen lämmin palveluhenkisyys ja pilke silmäkulmassa tuo iloa asiakkaiden arkeen.

Arto

Menevän markkinointikunkku, hefe ja pähkähullu professori. Artolla on pitkä kokemus niin kuskina, kuin taksialan toimijana. Kun alalle täytyy puhaltaa uusia tuulia, niin Artolta ei ideat ja keinot lopu kesken.

Kaisa

Kaiken takana on…Kaisa. Hän on Menevällä Arton oikea käsi, vasen jalka ja samalla koko firman tuki ja selkäranka. Kaisa pitää firmassa ukot ruodussa ja vastaa siitä, että hommat tulee viedyksi maaliin saakka.


Jaksot 1-3

Jakso 1

 • Sarja alkaa!
 • Hankolainen taksiyrittäjä Jessica on ajanut taksia Levillä koko talven, mutta nyt viimeisiä kyytejä viedään ja on kotiin lähdön aika.
 • Taksiyritys Menevän markkinointijohtaja Arto ja somevastaava Mika aloittavat kesäkiertueen Kuopiosta. Paikallisoppaaksi mukaan on lupautunut Sakari Kuosmanen.

Jakso 2

 • Menevällä puhaltaa uudet tuulet, kun firmaan tulee satakunta uutta sähköautoa. Kaisan tehtävänä on ollut suunnitella autojen uusi teippausilme ja tänään hän näkee työnsä tulokset.
 • Kuopiossa kiltti päällä taksia ajava Hemmo herättää kylillä mielenkiintoa ja aiheuttaa kiusallisia kysymyksiä.

Jakso 3

 • Mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin asiakas saa tilauksen jälkeen taksin paikalle? Tutustumme monivaiheiseen prosessiin, jonka ansiosta kyyti saadaan kotipihaan saakka.
 • Markkinointiosaston Arton ja Mikan kesäkiertue jatkuu. Tie vie tällä kertaa Turkuun suositulle kebab-kioskille.
 • Taksiyrittäjä Jessica on päässyt kotiinsa Hankoon ja aloittanut kesäkauden vauhdilla. Hanko on täynnä kesäisiä juhlijoita.
 • Kuopiolaiskuski Hemmo saa kyytiinsä jo entuudestaan tutun sinivalkoisen äänen.

Tolpalla alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkona 1.12. klo 20. Seuraava jakso on katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja