Amerikkalaisteini vaihtaa nimensä Verkkokaupaksi

19-vuotias yhdysvaltalaispoika tunnetaan ainakin vielä hetken aikaa nimellä Calvin Gosz. Mutta eipä aikaakaan, kun hän saattaa kantaa tunnettua suomalaista yhdyssanaa nimenään.

- Olen varma, että perheeni ja ystäväni kutsuvat minua yhä Calviniksi, mutta tuntemattomat ihmiset saavat luvan kutsua minua Verkkokaupaksi, hihkuu nuorukainen.

Nuori herra Gosz tympääntyi työttömyyteen ja rahattomuuteen lähetettyään tuloksetta toistakymmentä työpaikkahakemusta. Rahaa saa nopeasti muullakin tavalla, hän tuumi ja laittoi etunimensä myyntiin nettihuutokauppa eBayhin viikko sitten. Lähtösumma oli 5000 dollaria ja otsikkona seisoi "Haluan laillisesti vaihtaa nimeni mihin tahansa". Tarjouksia ei kuitenkaan tippunut muutamassa päivässä yhtäkään ja eBay veti ilmoituksen pois.

Nettihuutokauppa muistutti Goszia siitä, että eBay on tarkoitettu palveluille tai konkreettisille asioille ja esineille, eikä Goszin nimen vaihto kuulunut kumpaankaan kategoriaan. Lukuisien sähköpostien ja kiistelyjen jälkeen eBay suostui kuin suostuikin huutokauppaamaan Calvin Goszin nimen, ja siirsi ilmoituksen takaisin sivuilleen. Sillä aikaa Suomen toiseksi suurin viihde-elektroniikan jälleenmyyjä Verkkokauppa.com astui kuvaan mukaan. Verkkokauppa kyseli ensin Goszilta tarkemmin huutokaupattavasta tuotteesta ja maksoi lopulta 5000 dollaria siitä, että Calvin Goszin etunimi vaihtuu Verkkokaupaksi.

- Olen innoissani, että suomalainen nettikauppa haluaa tukea minua tässä, Gosz sanoi Sheboygan Press-lehdelle. - Yhtiö on ollut mahtava minua kohtaan. Olen niin yllättynyt, että he todellakin maksoivat rahat. Kilttiä heiltä auttaa minua näin.

Viralliset valmistelut nimen vaihtamiseksi käynnistyvät tämän viikon aikana, mutta nuorukaisella ei ole aavistustakaan mitä prosessiin sisältyy. Verkkokauppa.com ei ole kuitenkaan antanut hänelle viimeistä määräpäivää nimen vaihtamiselle.

Yksi asia Verkkokauppa Goszilla on vielä opeteltavana. Ei enempää eikä vähempää, kuin uuden nimen oikein lausuminen.

- Harjoittelen sitä koko ajan. Minun täytyy pitää oma osuuteni sopimuksesta, nuori mies lupaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat