Mainos

Amer Sports ostaa Salomonin

Amer Sports ostaa urheiluvälineyhtiö Salomonin. Kauppa nostaa Amer Sportsin maailman johtavaksi urheiluvälineyhtiöksi.

Amer Sports ostaa urheiluvälineyhtiö Salomonin. Adidas-Salomonin kanssa sovittuun kauppaan kuuluvat Salomon ja sille kuuluvat liikemerkit Salomon, Mavic, Bonfire, Arc'Teryx ja Cliché, kerrotaan Amer Sportsista.

Salomon arvostetaan kaupassa 485 miljoonan euron arvoiseksi, josta liikearvon osuus on 144 miljoonaa euroa.

Muodostuvasta kokonaisuudesta tulee toimitusjohtaja Roger Talermon mukaan maailman johtava urheiluvälineyhtiö. Sen liikevaihto on noin 1,7 miljardia euroa ja henkilöstö 6 800 työntekijää.

"Salomon täydentää Ameria hyvin"

Amer Sportsin Salomon-kauppa täydentää hyvin Amerin olemassaolevia liiketoimintoja, erityisesti talviurheilupuolta, arvioi Opstockin analyytikko Jari Räisänen.

-Salomonin tuloskunto on nyt vähän heikko, mutta tällä hetkellä on käynnissä toimet sen parantamiseksi. Amerilla on aika hyvä tausta pitää yllä kannattavaa bisnestä, joten uskon, että se saadaan sieltä nostettua, Räisänen kommentoi.

Amer Sports kertoi rahoittavansa 485 miljoonan euron kaupan velkarahalla. Yhtiön nettovelkaantumisaste nousee tämän vuoden lopussa sen myötä 110 prosenttiin.

Analyytikon mukaan kauppahinta saattaa tuntua korkealta, mutta toisaalta Salomon on tunnettu ja arvostettu liikemerkki eikä sellaisia saa ilmaiseksi. Velkarahoitus tuskin tuottaa Amerille ongelmia, Räisänen sanoo.

-Tase on ollut varsin vahva, yhtiö on varsin hyväkuntoinen ja omavaraisuusaste on noin 40 prosenttia. Se ei varmasti tuota ongelmia, vaikka velka kasvaakin.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden Talousuutiset 02.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.