Amanda Gorman, 22, nousi runollaan Bidenin virkaanastujaisten valovoimaiseksi tähdeksi, jota Barack Obama hehkutti estoitta – katso koko esitys

6:51
Katso sykähdyttävä runo!

Yhdysvalloissa juhlittiin keskiviikkona presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisia. Yksi virkaanastujaisten mieleenpainuvimmista hetkistä oli 22-vuotiaan Amanda Gormanin runo The Hill We Climb. Gorman kuvaili runossaan Yhdysvaltain nykyistä, osin jopa kaoottista tilaa ja otti kantaa parin viikon takaisiin väkivaltaisuuksiin samalla Capitolin kukkulalla, jossa hän esitti teoksensa. 

Voit katsoa Gormanin runon kokonaisuudessaan oheiselta videolta.

– Minusta se (runo) kertoo uudesta luvusta Yhdysvalloille, tulevaisuudesta ja sen esittämisestä elegantisti ja sanojen kauneudella, Gorman kertoi New York Timesin haastattelussa.

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama ylisti Gormania Twitterissä.

– Historiankirjoihin liitettävänä päivänä Amanda Gorman lausui runon, joka oli enemmän kuin ajankohtainen. Hänen kaltaisensa nuoret ihmiset ovat todiste, että "valoa on aina, jos olemme tarpeeksi rohkeita näkemään sen, jos olemme tarpeeksi rohkeitaan olemaan se (valo), Obama kirjoitti.

Vuonna 1998 Los Angelesissa syntynyt Gorman on kertonut aiemmin kärsivänsä puhevaikeuksista, kuten Bidenkin kärsi nuorempana. Hän käsittelee runoissaan feminismiä, rotua, syrjintää ja marginalisaatiota. Harvardin yliopistossa sosiologiaa opiskellut Gorman sai kaupungiltaan arvostetun nuorisorunoilijan arvonimen vuonna 2014. Samainen titteli myönnettiin hänelle maanlaajuisella mandaatilla vuonna 2017. Arvonimi oli voimassa vuoden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja