Alppilegendan ura päätökseen surkeissa merkeissä: "Enää ei ole turvallista laskea"

Alppihiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja Ted Ligety on joutunut jättämään uransa viimeiseksi julistamansa kilpailun laskematta. 36-vuotiaan amerikkalaisen oli tarkoitus kisata vielä ensi viikolla MM-kisoissa.

Lopettamispäätöksen taustalla ovat pahaksi äityneet iskiaskivut. Ligety kertoi ratkaisustaan lauantaina.

– En osaa sanoa mitään, mikä sen laukaisi, mutta minulla on ollut lievää iskiasvaivaa viikon tai kaksi, mikä on ollut minulle normaalia muutaman viime vuoden aikana, Ligety kirjoitti Instagramissa.

– Magneettikuva paljasti, että kahdessa välilevyssäni on sellaista tyrää, ettei enää ole turvallista laskea, hän valitteli.

Ligetyn oli alun perin tarkoitus laskea Cortina D’Ampezzon MM-kisoissa ensi perjantaina. Viisinkertaisen maailmanmestarin suunnitelmat muuttuivatkin äkisti. Nyt hän haluaa vain saada itsensä sellaiseen kuntoon, että pystyy laskemaan lastensa kanssa.

– Odotin innolla, että saan vielä kerran kisata ja sitten lopettaa omilla ehdoillani. Valitettavasti niin ei ollut tarkoitus, vaan selkäni sanoi, että ”minä olen pomo ja sinä olen nyt lopussa”, Ligety luonnehti.

Maailmancupissa Ligety saavutti urallaan 25 osakilpailuvoittoa, joista 24 suurpujottelussa. Palkintopallille hän nousi 52 kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat