Alonson sarkasmi kukkii McLaren-dokumentissa: moottori saa halventavan nimen, nauraa mediaupseerin ohjeille

Fernando Alonson räiskyvä persoona on näkyvästi esillä F1-talli McLarenista kertovan uuden dokumenttisarjan jaksoissa. McLaren päästi kamerat seuraamaan kauteen 2017 valmistautumistaan poikkeuksellisen läheltä.

MAINOS

F1-kausi C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Kahdeksan valmistajien ja 12 kuljettajien maailmanmestaruutta formula ykkösissä voittanut McLaren päätti viime syksynä kolmivuotisen täydellisesti epäonnistuneen yhteistyönsä moottorivalmistaja Hondan kanssa ja vaihtoi tästä kaudesta alkaen ensimmäistä kertaa historiassaan Renault’n asiakkaaksi.

Alkuvuodesta Amazon-verkkokaupassa julkaistu neliosainen dokumenttisarja Grand Prix Driver vie katsojat vuoden takaiseen aikaan, jolloin McLaren valmistautui viimeiseksi jääneeseen kauteensa Hondan kumppanina.

Kausi 2017 osoittautui kahden edellisen tavoin täydeksi katastrofiksi, vaikka tiimi puhui edellisestä syksystä lähtien paluusta F1-sarjan kärkitaisteluihin. McLaren sai tehdä kauden aikana täyden työn vakuuttaakseen valovoimaisen Fernando Alonson tallissa jatkamisen kannalle.

Dokumentissa Alonson sarkastinen kuittailu Hondan moottorista tulee hyvin selville, mutta osansa saa myös McLarenin johtoporras. Kauden alla pitkäaikainen nokkamies Ron Dennis oli savustettu ulos osakkuudestaan, ja tiimin vetäminen oli jaettu kolmen miehen, Zak Brownin, Eric Boullierin ja Jonathan Nealen harteille.

Sarjan kolmannessa osassa Alonso on valmistautumassa uuden auton esittelytilaisuuteen yhdessä tulokastallikaveri Stoffel Vandoornen kanssa. Kohtauksessa McLarenin mediapäällikkö Matt Bishop luettelee ensin nuorelle belgialaiselle asioita, joita häneltä tullaan lehdistötilaisuudessa kysymään Dennisista ja Brownista.

– Sanomme, että se on positiivinen asia. Muutos on välttämätöntä, tärkeää ja hyvää. Millaisia otsikoita emme taas halua, ovat ”Vandoorne ennustaa voittoja” ja niin edelleen, Bishop ohjeistaa ja kuski nyökkää ymmärtävästi takaisin.

Seuraavaksi Alonso saapuu huoneeseen. Hän alkaa pukea ajohaalareita kuvauksia varten, ja Bishop lukee samat ohjeet kaksinkertaiselle mestarille. Alonso nauraa ja pyörittelee päätään vetäessään kenkiä jalkaan.

– Miksi naurat? Bishop keskeyttää puheensa.

– Koska olet niin tunteellinen ja onnellinen kaikista näistä muutoksista. Olen onnellinen puolestasi, Alonso virnuilee.

Alonso lyttää paketin jo testeissä 

McLaren sai kiireellä autonsa kasaan ja suuntasi kohti Barcelonan talvitestejä, jotka menivät kuitenkin totaalisesti penkin alle. Tiimi jäi alle viidesosaan mestari-Mercedeksen ajamista kilometrimääristä jatkuvien moottoriongelmiensa takia.

Tässä kohtaa dokumenttisarjassa tulee Alonson raa’an suora palaute siitä, missä vaiheessa hänen ajokkinsa on uutta kautta ajatellen.

– Meillä on paljon ongelmia moottorijarrutuksen kanssa, joten siinä on yksi asia lisää listalle. Takapään balanssi on kamala huonon ajettavuuden takia. Emme voi testata tällä tavalla, Alonso kertoo radiossa.

Ongelmat vain pahenivat seuraavien kuuden testipäivän aikana. Tallipomo Eric Boullier murjotti varikkopilttuussaan, ja Alonson kielenkäyttö alkoi koventua.

– Tämä on oikeasti aivan paska moottori, Alonso pamauttaa turhautuneena viskoessaan hanskoja ohjaamosta.

Kamerat seuraavat dokumentissa McLarenin mekaanikkoja, jotka keskustelevat lounaalla Alonson sarkastisista kommenteista.

– Kuulitteko, mitä Fernando sanoi moottorista?

– Hän sanoi, että ajan Civicia. Honda Civicia, varikkotiimin päämekaanikko kertoo muille hämmästyneenä.

– Ei hän ainakaan pääse radalla kovempaa, toinen kuittaa.


Lue myös:

    Uusimmat