Mainos

Alma Median Vaalikone keräsi huippusuosion

Alma Median suurimpien sanomalehtien ja MTV:n yhteinen Vaalikone vastasi yli 530 000 ehdokashakuun. Kone oli maamme laajin ja suosituin.

Alma Median suurimpien sanomalehtien ja MTV:n yhteisen Vaalikoneen kävijät tekivät kaikkiaan yli 530 000 ehdokashakua. Kone oli näin ollen paitsi maamme laajin, myös kaikkein suosituin. Ehdokkaita koneessa oli mukana yhteensä 1 511, eli noin 75 prosenttia kaikista vaaleissa ehdolla olleista.

Vaalikone toteutettiin Alma Median kuuden lehden sekä MTV:n yhteistyönä. Lehdistä mukana olivat Aamulehti, Iltalehti, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Pohjolan Sanomat ja Satakunnan Kansa.

Kyseessä oli ensimmäinen näin laaja Alma Median yhteisprojekti, jossa MTV ja eri sanomalehdet olivat mukana. Projekti oli tässä laajuudessaan ainutlaatuinen myös koko maamme mediakentässä. MTV:llä ja lehdillä oli aiemmin erillisiä Vaalikoneita, Vaalikone-projektin vetäjä, MTV3:n internetuutisten päätoimittaja Tomi Lindblom kertoo.

- Yhdistämällä toimintomme saavutimme selkeitä kustannussäästöjä. Lisäksi Vaalikone palveli aiempaa paremmin ehdokkaita ja äänestäjiä, kun heidän ei tarvinnut vierailla lukuisissa erillisissä palveluissa.

Vaalikone ei sulkeutunut ennen vaaleja

Alma Median Vaalikone avattiin kaksi kuukautta ennen vaalipäivää, 20. tammikuuta. Vaalikoneessa oli kolmekymmentä kaikille ehdokkaille yhteistä kysymystä. Lisäksi mukana oli Alma Median lehtien laatimia alueellisia kysymyksiä. Kysymysten joukossa oli poliittisia asioita käsittelevien aiheiden lisäksi ei-poliittisia kysymyksiä, joiden avulla pyrittiin valottamaan ehdokkaan kantoja päivän politiikan ulkopuolella oleviin asioihin.

- Vaalikoneen kysymykset olivat Alma Median eri tiedotusvälineiden politiikan toimittajien tekemiä. Kysymysten valmistelun yhteydessä kuultiin myös useiden puolueiden edustajia, Tomi Lindblom kertoo.

Toisin kuin jotkin muut vaalikoneet, Alma Median Vaalikone ei sulkeutunut ennen vaaleja. Näin ehdokkaat pääsivät halutessaan täydentämään tai muokkaamaan vastauksiaan aina vaalipäivään saakka.

Vaalikoneen teknisestä järjestelmästä vastasi Alma Median NWS. Alma Media rakensi Vaalikoneen teknisen ratkaisun myös SAK:n käyttöön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.