Alkaako pellepainajainen jälleen? Järvenpäässä havaittu jälleen pelottelijoita – Poliisi: ”Ilmiö saattaa nostaa taas päätään”

Viime vuonna runsaasti häiriötä aiheuttaneesta pelottelijapelle-villityksestä on yksittäishavaintoja myös tänä vuonna. Esimerkiksi Järvenpäässä on tullut ilmi yksi tapaus.

Radio Novaan asiasta ilmoittanu henkilö kertoi,  ettei lapsia uskalleta päästää pelottelijoiden takia yksin kouluun tai sieltä kotiin.

Myös Oulussa kerrotaan pellenaamaria käyttäneen henkilön jahdanneen poikaa Hiiroisen alueella.

– Vaikuttaa siltä, että tämä ilmiö saattaa taas nostaa päätään. Varmasti tämä uusi elokuva, jota telkkarissakin mainistetaan, osaltaan vaikuttaa, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Kai Vepsäläinen  sanoi Radio Novan Iltapäivässä, viitaten tuoreeseen Se-elokuvaan.

Vepsäläisen mukaan riippuu tapauksesta, mistä pelottelijaa epäillään. Lievimmillään voidaan puhua järjestyslain rikkomisesta, jos henkilön käyttäytyminen on pelottelevaa tai uhkaavaa.

– Vakavammissa tapauksissa voidaan puhua jo esimerkiksi rikosnimikkeestä laiton uhkaus.

Poliisi kehottaa välttämään kontaktin ottamista naamioituneisiin pelottelijoihin, ja mieluummin poistumaan paikalta, hakeutumaan turvalliseen paikkaan mahdollisesti muiden henkilöiden kanssa ja soittamaan mahdollisimman nopeasti yleiseen hätänumeroon 112.

Lisäksi pelottelijoista kehotetaan ottamaan ylös mahdollisimman tarkat tuntomerkit, kuten myös näiden mahdollisesti käyttämästä autosta.

Viime vuonna poliisin mukaan pelottelijat olivat pääasiassa teinejä, vaikka joukossa oli myös joitain nuoria aikuisiakin.

– Villi veikkaus on, että kyse on teini-ikäisistä tai korkeintaan nuorista aikuisista, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja