Mainos

Alaskan ilmastokonferenssista historiallinen ilmastojulistus – Soini kiittää Yhdysvaltoja

Alaskan Anchoragessa järjestettävässä korkean tason ilmastokonferenssissa on päästy yksimielisyyteen yhteisestä ilmastojulistuksesta.

Suomen edustaja, ulkoministeri Timo Soini kehuu Yhdysvaltoja konferenssin järjestämisestä. Soini tapasi konferenssin yhteydessä ensimmäisenä Suomen ulkoministerinä Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn kahden kesken.

Korkean tason arktisen ilmastokonferenssin isäntä Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry varotti heti alkupuheenvuorossaan siirtolaiskriisissä kamppailevaa Eurooppaa.

– Luuletteko, että nykyinen määrä ääriolosuhteista Eurooppaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita on vielä paljon? Odottakaapa, kun juomavesi ja ruoka loppuvat, Kerry sanoi.

Soini oli Yhdysvalloissa ulkoministerinä ensimmäistä kertaa ja Kerryn kanssa samaa mieltä, että ilmastoasioissa on kiire.

– Tämä kokous tulee oikeaan aikaan. Se korostaa arktisten maiden roolia valmistautuessamme Pariisin ilmastokokoukseen joulukuussa, Soini sanoo.

Soini korosti arktisen yhteistyön tiivistämistä, minkä vuoksi Suomi osallistuu muun muassa kansainväliseen pelastusharjoitukseen syyskuussa Kittilässä ja Yhdysvaltain isännöimään Alaskan meripelastusharjoitukseen lokakuussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.