Alaikäinen tyttö raiskattiin uimarannalla Joensuussa – ei silminnäkijöitä, poliisi toivoo vinkkejä tekijän autosta

Poliisi tutkii viime lauantaina 22. kesäkuuta tapahtunutta raiskausta, jossa 17-vuotias tyttö raiskattiin Joensuussa Utran uimarannalla Lasitehtaantien kupeessa.

Teko tapahtui todennäköisesti aamuyöstä kello neljän ja kuuden välillä. Epäilty tekijä oli saapunut paikalle henkilöautolla ja tämä oli raiskannut yksin olleen tytön niin, ettei tapauksella ollut silminnäkijöitä. Tapausta tutkitaan törkeänä raiskauksena.

Poliisilla ei ole tietoa henkilöauton väristä, mallista tai merkistä, eikä rikoksesta epäillystäkään ole täsmällisiä tuntomerkkejä.

Kansalaisten apua pyydetään

Poliisi kertoo, että tapausta on tutkittu tiiviisti viikon ajan, mutta nyt yleisöltä pyydetään apua tapauksen selvittämisessä.

– Pyydämme tässä vaiheessa esitutkintaa havaintoja 22.6. aamuneljän ja kuuden väliseltä ajalta Utran uimarannan alueella tai lähistöllä olleista autoista ja niiden tuntomerkeistä, poliisi kirjoittaa tiedotteessa.

Poliisi toivoo mahdollisia vihjeitä ja havaintoja ajoneuvosta ilmoitettavan sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455.

"Poikkeuksellisen haastava selvittää"

Poliisi uskoo, että yleisön apu voisi auttaa seksuaalirikoksen selvittämisessä.

– Voisi kuvitella, ettei paljon autoja liiku tuohon aikaan, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi joutuu harvoin selvittämään rikoksia näin vähäisin lähtötiedoin.

– Poikkeuksellisen haastava selvittää, niin tätä voisi kuvailla, Wetterstrand luonnehtii.

Lue myös:

    Uusimmat