Mainos

Älä pese vaatetta — mitä ihmettä?

Kuluttajan hämmästys on suuri, kun ensimmäistä kertaa pesukoneeseen menevä vaate vaatiikin kemiallista pesua. Jos kaupassa on jäänyt vilkaisematta pesuohjeisiin, voi pettymys olla suuri. Kemiallinen pesu voi maksaa yhtä paljon tai jopa enemmän kuin itse vaate.

– Useimmiten kysymys on varatoimenpiteestä ja vastuu halutaan sysätä kuluttajalle, sanoo tiedottaja Meri Karppanen Muotikaupanliitosta.

Karppasen mukaan ylivarovaiset pesuohjeet koskevat etenkin suuria merkkejä, joilla on laajat jakeluketjut. On myös tyypillistä, että vaatteita kehotetaan pesemään alhaisissa lämpötiloissa.

– Vaikka vaatteen materiaali kestäisi kuumemman pesun, voi vaatteen rakenne olla sellainen, että se vaatii hienovaraisen pesun, Karppanen kertoo.

Kuluttajan kannattaa käyttää omaa harkintaa, peseekö vaatteen kotikoneessa vai viekö sen pesulaan. Karppasen mukaan vaatteiden heikentynyt materiaali ei niinkään vaikuta pesuohjeisiin.

– Yleisesti vaatteiden laatuun on vaikuttanut tehotuotanto, jolla vastataan kysyntään. Luomupuuvillan osuus kasvaa koko ajan, mutta sillä ei tyydytetä suuria markkinoita.

Tehotuotantoon vaikuttaa kuluttajien tottumukset.

– Ennen maltettiin käyttää samaa vaatetta pitkään mutta nyt kierto on nopeutunut ja esimerkiksi puuvillaa kasvatetaan keinolla millä hyvänsä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.