Mainos

Al Gore valisti rocktähtien rinnalla

Live Earth -konsertit ovat entisen varapresidentin mukaan vasta alku kolme-viisivuotiselle ympäristökampanjalle.

Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore on puolustanut ympäri maailmaa järjestettyjä Live Earth -konsertteja. Hän nousi paikallisten kantritähtien kanssa lavalle Washingtonissa.

- Jotkut, jotka eivät ymmärrä mitä on vaakalaudalla, yrittivät estää tämän tapahtuman National Mall -puistossa. Täällä me kuitenkin olemme, Gore iloitsi.

Live Earthin järjestäminen Washingtonissa varmistui vasta eilen. Neuvotteluita käytiin viime hetkiin saakka siitä, missä tapahtuma voidaan pitää.

Goren mukaan show't ovat alku ympäristökampanjalle, joka kestää kolmesta viiteen vuotta. Hän toivoo, että konsertit ja niiden katsojat painostavat osaltaan omia maitaan allekirjoittamaan uuden ilmastosopimuksen vuoteen 2009 mennessä.

Artistit esiintyivät yhteensä yhdeksässä kaupungissa muun muassa energian säästämisen puolesta - ja markkinoivat arvostelijoiden mielestä samalla albumejaan. Konsertteja oli Washingtonin lisäksi New Yorkissa, Lontoossa, Hampurissa, Sydneyssä, Tokiossa, Shanghaissa, Johannesburgissa ja Rio de Janeirossa.

Sateisessa Saksassa musisoinnin aloitti kolumbialainen tähti Shakira. Yleisöä oli kertynyt paikalle odotettua vähemmän, noin 30 000 ihmistä. Lippuja oli ollut myynnissä 45 000. Myös Johannesburgin katsomoon oli paikkoja vielä muutama tunti ennen tapahtuman alkua.

Lontoossa puolestaan esiintyi ensimmäisenä rocklegenda Genesis, joka houkutteli paikalle muiden tähtien kanssa yli 60 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.