Mainos

Akun lataus saattoi aiheuttaa Lahden kerrostalopalon

Lahden kerrostalopalon aiheutti todennäköisesti auton akun lataus asunnon sisällä. Liipolan kaupunginosassa syttynyt raju tulipalo vaati kahden nuoren hengen varhain tapaninpäivän aamuna.

-Asunnossa oli palon alkaessa latauksessa auton akku, joka on saattanut räjähtää, tai latauksessa syntyneet kaasut ovat voineet syttyä. Myös muita mahdollisia syttymissyitä tutkitaan edelleen. Tutkimuksia on vaikeuttanut se, että asunto tuhoutui palossa täysin, sanoi rikoskomisario Esko Heinonen Lahden poliisilaitokselta.

Ensimmäisen kerroksen yksiöstä lähtenyt tulipalo vaati kahden nuoren ihmisen hengen. Viidennessä kerroksessa asuneet vuonna 1977 syntynyt mies ja 1983 syntynyt nainen yrittivät pelastautua savun ja tulen läpi porraskäytävän kautta menehtyen sen alatasanteille. Lahden palokunta pelasti tikkaiden ja tikasauton avulla talon parvekkeilta 17 ihmistä. Surmansa saaneiden asunnossa ei ole parveketta.

Tulipalo syttyi vuonna 1966 syntyneen lahtelaismiehen asunnossa, jossa hän oli palon syttyessä yksin. Tutkimuksia on vaikeuttanut myös se, että mies ei edellisen yön juhlimisen ja järkytyksen vuoksi ole juurikaan kyennyt selvittämään poliisille tapahtumien kulkua. Viranomaiset olettivat aluksi palon alkaneen tupakoinnista. Poliisi jatkaa syttymissyyn selvittelyä.

-Toistaiseksi ei ole ilmennyt seikkoja, joiden perusteella paloa voitaisiin pitää tahallisesti sytytettynä, arvioi rikoskomisario Heinonen.

Palavan asunnon ovi jäi auki

Palaneen asunnon haltijasta jätettiin tänään vangitsemisvaatimus Lahden käräjäoikeudelle. Oikeus käsittelee asian huomenna. Vangitsemisvaatimuksen perusteina ovat yleisvaaran tuottamus sekä kaksi kuolemantuottamusta.

Mies poistui asunnostaan palon sytyttyä jättäen asunnon oven auki. Tämä vauhditti paloa, joka levisi nopeasti myös porraskäytävään. Poliisi tavoitti miehen torstaiaamuna lähistöllä olevasta kerrostaloasunnosta.

Palossa vaurioituneen portaan asukkaat pääsivät tänään käymään kodeissaan, joiden kunnostus kestää pitkään. Asunnoista kolme paloi pahoin ja 12 sai savu- sekä nokivaurioita.

Talo on rakennettu vuonna 1973 ja siinä on kaikkiaan 45 omistusasuntoa, joista osa on vuokrattu. Talossa asuu muun muassa kurdeja sekä venäläisiä maahanmuuttajia. Osalle asukkaista on järjestetty tilapäinen hotellimajoitus. Talon asukkaille tarjottiin jo tapaninpäivänä sosiaalipsykiatrista kriisiapua.

Poliisi ei vielä ole ehtinyt aloittaa asukkaiden laajempia kuulusteluja. Lahden poliisi pyytää mahdollisia havaintoja palon alkuvaiheista numeroon 03-858 4201.

(Seitsemän uutiset 27.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.