Aku Hirviniemelle sittenkin tuomio kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta – ei kuitenkaan rangaistusta

4:39
Näin MTV Uutiset Live uutisoi tapauksesta vuonna 2019, kun näyttelijä Aku Hirviniemi vapautettiin ahdistelusyytteistä.

Näyttelijä Aku Hirviniemi syyllistyi hovioikeuden mukaan vuonna 2018 kahteen seksuaaliseen ahdisteluun. Aiemmin käräjäoikeus vapautti Hirviniemen syytteistä.

Vaikka hovioikeus luki rikokset Hirviniemen syyksi, näyttelijälle ei kuitenkaan määrätty rangaistusta, koska rikos katsottiin kokonaisuutena arvostellen vähäiseksi.

Tapaus liittyi kahden 17-vuotiaan tytön kosketteluun. Hirviniemi oli vienyt nuoret naiset kotiinsa kesäkuussa 2018 Riihimäellä ja kosketellut näitä takapuolten päältä ja selästä paidan alta. 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi aiemmin, etteivät teot olleet loukanneet asianomistajien seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Hovioikeus arvioi päinvastoin. Se teki arvion tarkasteltuaan, millä tavoin ja millaisissa olosuhteissa  koskettelut tapahtuivat.

Hovioikeuden mukaan Hirviniemen olisi pitänyt itsekin pitää varsin todennäköisenä, että koskettelut ovat omiaan loukkaamaan tyttöjen itsemääräämisoikeutta ottaen huomioon heidän Hirviniemeä selvästi nuorempi ikä sekä se, että nämä olivat useaan kertaan vetäytyneet poispäin Hirviniemestä tämän heitä kosketellessa. 

Rangaistusta ei kuitenkaan Hirviniemelle tuomittu, sillä asianomistajat eivät olleet itse pitäneet näyttelijän tekoja erityisen moitittavina tai kokeneet seksuaalisen itsemääräämisoikeutensa tulleen loukatuksi. Asiassa otettiin huomioon myös koskettelun vähäisyys. Hovioikeus piti Hirviniemen rikosta kokonaisuutena arvostellen vähäisenä.

Hovioikeuden mukaan koskettelua oli vähän ja se oli kestoltaan lyhyttä. Hirviniemi myös lopetti koskettelun heti, kun tytöt vetäytyivät hänen luotaan ja ilmaisivat siten, etteivät halua tulla kosketelluiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja