Mainos

Ajokorttien hinnoissa huimia eroja - vertaile ja säästä satoja euroja

Ajokorttien hinnat vaihtelevat huomattavasti eri puolilla Suomea. Halvimman ja kalleimman B-kortin ero on jopa 870 euroa.

Tiedot ovat autokouluhinnat.fi-sivustolta ja ne perustuvat autokoulujen julkistamiin hintoihin.

Suomen halvimman B-kortin voi ajaa Rovaniemellä, jossa kortin saa 920 eurolla. Kallein autokoulu puolestaan on Heinolassa, jossa kortista saa pulittaa lähes tuplamäärän, 1790 euroa.

Sivuston ylläpitäjät kehottavat ajokortin ajajia vertailemaan hintoja myös paikkakuntien autokoulujen kesken: kaupunkien sisällä hintahaarukka voi olla jopa 150 euroa. Lisäksi kannattaa ottaa selvää vielä lähikuntien tarjonnasta.

– Joillakin alueilla hintakilpailu on kovempaa kuin toisilla alueilla. Kireiden hintakilpailujen alueista hyviä esimerkkejä ovat Rovaniemi sekä Tampereen ja Turun seudut, kertoo sivuston ylläpitäjiin kuuluva Olli Yliaho.

Selvitä aina kokonaishinta

Yliahon mukaan kannattaa aina selvittää kortin kokonaishinta tarkasti ennen lopullisen autokouluvalinnan tekemistä. Autokoulujen ilmoittamien ajokorttikurssien sisällöt voivat poiketa toisistaan

– Kannattaa selvittää etukäteen, tuleeko esimerkiksi pimeän ajon harjoittelusta lisämaksu ja mitä mahdolliset ylimääräiset ajoharjoittelukerrat maksavat, jos insinööriajosta ei pääse kertaheitolla läpi, hän vinkkaa.

Hintavertailua ei kannata unohtaa myöskään II-vaiheessa. B-korttiin pakollisena kuuluvan II-vaiheen hinnat vaihtelevat haarukassa 180-370 euroa. II-vaihetta ei ole pakko suorittaa samassa autokoulussa kuin ensimmäistä vaihetta.

Monet koulut kuitenkin antavat alennusta II-vaiheen kurssimaksusta, jos I-vaihe on ajettu samassa koulussa, Yliaho vinkkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.