Mainos

Ajautuuko Tjäreborg konkurssiin? Maajohtaja rauhoittelee suomalaisia – "Toimintamme jatkuu normaalisti"

Matkatoimisto Tjäreborgin brittiläinen emoyhtiö Thomas Cook on ajautunut talousvaikeuksiin Yhdysvalloissa. Tjäreborgin maajohtajan mukaan yhtiön toiminta Suomessa jakuu silti normaalisti.

Brittiläisen matkakonsernin Thomas Cookin syöksykierre jatkuu. Yhtiön osakkeen hinta on romahtanut Lontoon pörssissä vain vuodessa yli 130 eurosta alle kymmeneen.

Yhtiö neuvottelee lainarahoituksista ja yhtiön uudelleenorganisoinnista. Osana neuvotteluja yhtiö on hakenut Yhdysvalloissa konkurssisuojaa. Konkurssisuoja estää yhdysvaltalaisia lainanantajia perimästä velkojaan neuvotteluiden aikana. 

Esimerkiksi Telegram uutisoi Thomas Cookin tarvitsevan yli miljardin punnan rahoituksen välttääkseen konkurssin.

Tällä hetkellä se on hakenut Yhdysvalloissa konkurssisuojaa, jonka turvin se voisi järjestellä taloustilanteensa kuntoon.

1:43
Ruotsissa on pohdittu keinoja välttää lentomatkustamista. 

Tjäreborgin maajohtaja: Toimintamme jatkuu normaalisti

Jo toukokuussa uutisoitiin, että pääomasijoitusyhtiö Triton Partners on tehnyt alustavan tarjouksen Thomas Cookin Pohjois-Euroopan yksiköstä. Apajille on tullut myös kiinalainen sijoitusyhtiö Fosun, joka omistaa tällä hetkellä 18 prosenttia Thomas Cookista.

Thomas Cook omistaa muun muassa matkatoimisto Tjäreborgin. Yhtiön Suomen maajohtaja Jessica Virtasen mukaan omistajan talousongelmat eivät aiheuta toimenpiteitä.

– Toimintamme jatkuu normaalisti ja neuvottelut jatkuvat. Sen enempää en tässä tilanteessa pysty sanomaan.

Mahdollisia Triton Partners -kauppoja Virtanen ei kommentoi vedoten kesken oleviin neuvotteluihin.

"Meillä on mennyt suhtkoht hyvin"

Thomas Cookin syöksykierrettä ovat vauhdittaneet lämmin kesä ja pakettimatkojen suosion hiipuminen. Tämä on Tjäreborgin Virtasen mukaan koko alaa koskettava trendi.

– Meillä on silti mennyt suhtkoht hyvin. Kesä oli haastavampi kuin viime vuonna, mutta nyt näkyy taas selkeää piristystä matkamyynneissä.

Tjäreborgin tuorein tilikauden tulos tulee syyskuun lopulla. Thomas Cookin konkurssineuvottelujen tuloksia odotetaan lokakuun alkuun.

– Eiköhän tässä viikon-kahden sisällä olla viisaampia, Tjäreborgin maajohtaja toteaa.

Juttua korjattu 20.9. klo 18:30: Korjattu muoto saattaa hakeutua konkurssiin muotoon ajautunut talousvaikeuksiin. Lisätty myös tieto siitä, että yhtiö on hakenut konkurssisuojaa Yhdysvalloissa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja