"Äitini ei hylännyt, vaikka olin kauhea teini"

Äitiys on elämänmittainen taival. Lapponia-sivuston lukijat kertovat, mitä kaikkea äitiys on ja mikä siinä on parasta.

Äiti on vierellä silloinkin, kun huono käytös karkottaisi muut kauas.

"Äitini on maailman paras ihminen. Olin aivan kamala teini, ja kukaan ei kestänyt minua.. Isäni oli valmis hylkäämään minut kokonaan, mutta äitini ei koskaan luovuttanut! Ja hyvä niin, sillä kasvoin hyväksi ja tasapainoiseksi ihmiseksi, enkä olisi onnistunut ilman äitiäni."

"Hän ei koskaan luovuttanut kanssani, ei silloinkaan kun sanoin hänelle vihaavani häntä. Hän seisoo vierelläni kuin kallio myrskyissä, auttaa ja tukee, hänellä on aikaa minulle."

"Äitini on äideistä parhain. Hän ymmärtää senkin mitä en ääneen sano, ja hän on aina luonani kun läheisyyttä tarvitsen. Hän rakastaa minua silloinkin, kun sitä en ansaitsisi. "Äiti on se joka voi korvata kaikki muut, mutta jota kukaan ei voi korvata." Rakas äitini on korvaamaton helmi, joka loistaa pimeydenkin keskellä."

Aitoa välittämistä

Äiti opettaa rakastamaan.

"Äitini oli viisas ja rehellinen ihminen. Sitä kohti haluan myös itse kasvaa. Ja tärkeintä on rakkaus. Sen äitini lahjoitti minulle monin tavoin. Voi kun osaisin omille lapsilleni siitä aarteesta jakaa!"

"Äitini on mielestäni aina parhaimmillaan, niin arkena kuin sunnuntaina. Äidissäni ihaninta on hänen aito äidinrakkaus meitä lapsia kohtaan. Sen parempaa ominaisuutta ei äidillä voikaan olla kuin aito äidin rakkaus lastaan kohtaan, olipa lapsi millainen tahansa tai tekipä hän miten hulluja temppuja tahansa."

Yhdessä tekemistä

Äiti on välillä kuin ystävätär.

"Äidissäni parasta on, että hän on aina aina valmis auttamaan ja tukemaan minua ja perhettäni, muttei silti puutu asioihimme. Äitini on

viisas, taitava ja lämmin ihminen. Olen oppinut häneltä enemmän kuin keneltäkään toiselta. Meillä on ikäeroa vain 19 vuotta ja välillä olemme kuin ystävättäret, kun olemme yhdessä lomailemassa tai shoppailemassa."

"Äitini on onnistunut kasvattamaan yhdeksän lasta. Ihaninta oli saada joskus käydä äidin kanssa kahdestaan ostoksilla saaden näin yksityistä huomiota osakseen. Rakkautta ja kärsivällisyyttä on äidilläni riittänyt meidän lasten kanssa."

Elämää suurempaa rakkautta

Äitiys on elämän suuri lahja.

"Äitiys on luonnonvoimista suurin lahja. Sen ymmärtää vasta kun on sen saanut avata. Odotan nyt toista lastani, ja voin sanoa että kokiessaan äitiyden nainen voi huomata sisällensä luodut vaistot. Ja se rakkauden ja onnen määrä minkä lapsi tuo. Siihen pitäisi maailman antaa jokaisen äidin keskittyä enemmän!"

"En ole itse vielä äiti, mutta jos joskus olen, toivoisin olevani yhtä rakastava ja välittävä kuin oma äitini. Hänelle voi aina puhua mistä vaan, ja hän todella kuuntelee, ymmärtää ja tukee. Kotiin toivotetaan aina todellisella lämmöllä tervetulleeksi."

"Ihanin tunne oli saada tyttäreni syliini synnytyshuoneessa. Odotusajan haaveet ja tunteet konkretisoituivat, kun näin kauniin tyttäreni sylissäni. Se hellyys ja tunne suojella sitä pientä nyyttiä, joka nukkui sylissäni. Äitiyden rakkaus ja se suuri tunnekirjo on mahdotonta pukea sanoiksi."

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat