Mainos

Äiti varoittaa hämmentävästä Instagram-ilmiöstä: Lasten kuvia muokattu ja jaettu

Instagramissa julkaistut kuvat ovat kaikkien jaettavissa, mutta nyt muiden ottamia kuvia on myös alettu muokkaamaan tuntemattomien toimesta. Eräs äiti huomasikin lapsensa silmien värin muuttuneen, kun kuva hänen lapsestaan lähti leviämään internetissä.

Caroline Enterfeldt, 27, on kahden lapsen äiti ja hänellä on Instagram-tili, jossa hän on julkaissut pääasiassa kuvia 1-vuotiaasta lapsestaan Jaydenistä. Tämä tili onkin kerännyt jo useampia tuhansia seuraajia, jotka seuraavat uusia julkaisuja uskollisesti. 

Lukuisat kuvat Jaydenistä keräävät valtavasti tykkäyksiä ja niitä jaetaan myös muualle. Caroline huomasi kuitenkin erään kuvan julkaistuaan, että samasta kuvasta alkoi ilmaantua muokattuja versiota monilla muilla eri tileillä. 

Yksi tili julkaisi kuvan Jaydenistä, jossa hänen silmiensä väri oli muutettu siniseksi. Vertailun vuoksi tilillä jaettiin myös alkuperäinen kuva. 

Caroline kertoi Buzz Feedin haastattelussa, että hän ei aluksi juuri välittänyt muokatusta kuvasta. Äiti kuitenkin huolestui, kun lisää kuvankäsiteltyjä kuvia alkoi ilmaantunut monilla muilla tileillä ja hänen tilinsä oli myös merkitty niiden yhteyteen. 

– Kun tämä kasvoi näin suureksi asiaksi, olen alkanut miettiä muokattujen kuvien syitä ja tarkoitusta, hän kertoo. 

Muokattu kuva ei sinänsä ole loukannut Carolinea, mutta häntä harmittaa muokatun kuvan leviäminen kaikkialle alkuperäisen kuvan sijasta. 

Muokatut kuvat ovat saaneet osakseen myös ulkopuolisten kritiikkiä. Esimerkiksi YouTube-persoona Laila Loves syytti muokattuja kuvia yrityksestä tehdä lapsista suloisempia internetiä varten. Lovesin twiittaus herätti keskustelun lasten esineellistämisestä ja tietynväristen piirteiden suosimisesta.

Kun tieto muokatuista kuvista alkoi levitä, poistivat eräät Instagram-käyttäjät julkaisunsa, jossa he jakoivat muokattua kuvaa. Nimimerkillä Lacrifaine esiintyvä Instagram-käyttäjä kertookin Buzz Feedin haastattelussa, että hän ei tajunnut Jaydenin kuvan olleen muokattu. Hän poisti kuvan, sillä hän ei halunnut kuulla syytöksiä kuvan luvattomasta muokkaamisesta.


***

8:08

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja