Aiheuttaa vakavia palovammoja! Sairaalaan joutuneen tytön äiti varoittaa syömästä tätä tuttua hedelmää auringossa

Vakavia iho-oireita saaneen tytön äiti varoittaa kaikkia vanhempia vaarasta, jonka tuttu hedelmä voi aurinkoisena kesäpäivänä aiheuttaa.

Moni saa allergisia oireita hedelmien syömisestä, mutta harva tietää, että jotkut hedelmät voivat aiheuttaa vakavia iho-oireita myös allergioista kärsimättömille. Näin kävi floridalaiselle tytölle, jonka iholle ilmestyi vakavia palovammoja mangon syömisen jälkeen.

Tytön äiti Melina Kaufman julkaisi varoittavan kuvan tytön ihosta Facebookissa. Kuvatekstissä hän varoittaa kaikkia vanhempia vaarasta, joka on ajankohtainen etenkin kesäaikaan.

Vaara piilee monissa trooppisissa hedelmissä

Tyttö oli edellispäivänä viettänyt aurinkoista kesäpäivää perheensä kanssa uima-altaalla. Hän oli käyttänyt aurinkorasvaa ja t-paitaa uidessaan, joten iho-oireiden ilmestyminen seuraavana aamuna pelästytti vanhemmat toden teolla. Tytön rintakehään oli ilmestynyt suuri palovamma ja vesikelloja.

Äiti vei tytön välittömästi lääkäriin, jossa iho-oireiden syyksi selvisi trooppinen hedelmä. Lääkäri totesi palovamman syyksi tytön syömän mangon, jonka sisältämät entsyymit olivat aiheuttaneet vakavat iho-oireet auringonvalon kanssa reagoidessaan.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkärissä käynnin jälkeen Kaufman julkaisi varoittavan kuvan tytön rintakehästä Facebookissa, jonka kuvatekstissä hän haluaa varoittaa kaikkia vanhempia tästä monelle tuntemattomasta vaarasta.

– Älä anna lapsesi syödä mangoa ulkona! äiti varoittaa.

Tämä pätee myös moniin muihin trooppisten hedelmiin, joiden kuoret ja lehdet sisältävät ihoärsytystä aiheuttavia myrkkyjä.

– Tämä on eri asia kuin allerginen reaktio. Se voi tapahtua kenelle tahansa, etenkin ihmisille, joilla on herkkä iho, äiti varoittaa.

Video: Muistathan suojata ihosi aina ulkona liikkuessasi! 


Lähde: CBS Miami

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja