Äidin perunaleivokset

  • 4-5 keitettyä perunaa
  • 200 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl siirappia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • Pinnalle: tomusokerikuorrutus tai tomusokeria
  • Kuorrutus:
  • 50 g margariinia
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl maitoa
  • strösseliä tai mantelirouhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka (20x30 cm). Kuori kylmät perunat ja raasta hienolla terällä. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.

Lisää perunaraaste ja siirappi. Sekoita leivinjauhe, kardemumma ja suola jauhoihin ja lisää vain vähän sekoittaen taikinaan.

Levitä vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaritilällä 20-25 min. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä jäähtyneelle levylle. Ripottele strösselit heti pinnalle. Leikkaa paloiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja