Mainos

Ahvenanmaanlautta ilmoitti sukellusvenehavainnosta

Rajavartiolaitos tutkii edelleen mahdollista alueloukkausta, eikä halunnut tänään kommentoida asiassa enempää.

Ruotsin ja Ahvenanmaan väliä liikennöivä autolautta M/S Roslagen on ilmoittanut merivartioston Länsi-Suomen johtokeskukselle pääsiäisen alla lähellä Ahvenanmaata tekemästään sukellusvenehavainnosta.

Roslagen oli kiirastorstaina matkalla Grisslehamnista Eckeröhön ja jo Suomen aluevesillä. Länsi-Suomen merivartioston johtokeskus lähetti havaintoalueelle noin 2,5 merimailia Gisslanin majakasta länteen, partioveneen. Mitään poikkeuksellista meressä ei ollut enää havaittavissa.

Merivartioston mukaan aluevesirajalle Gisslanin majakasta on matkaa noin 4 meripeninkulmaa (meripenikulma=1852 metriä). Myöhemmin merialueella partioi vielä Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Roslagenin reitillä kohde näkyi ensin tutkassa ja sen jälkeen nähtiin laivan komentosillalta merivartiostolle tehdyn ilmoituksen mukaan myös kaksi merenpinnan yläpuolelle pistävää mastoa. Ahvenmaalaislautta raportoi myös tehneensä väistöliikkeen estääkseen mahdollisen törmäyksen.

Länsi-Suomen merivartiostolle kiirastorstaina iltapäivällä tekemässään ilmoituksessa laivan päällikkö oletti kohteen olleen sukellusveneen tai mahdollisesti kahden vedenalaisen aluksen.

Rajavartiolaitos sanoi tutkivansa edelleen mahdollista alueloukkausta, eikä halunnut tiistaina kommentoida asiassa enempää. Asiasta on informoitu Suomen puolustusvoimien pääesikuntaa. Rajavartiolaitokselle puolestaan kuuluu asian tiedotusvastuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.