Mainos

Aho ja Halonen suosituimmat

Sdp:n Tarja Halonen ja keskustan Esko Aho ovat tällä hetkellä yhtä suosittuja presidenttiehdokkaita. Suomen Gallupin maanantaina ja tiistaina Helsingin Sanomille tekemän kyselyn mukaan 38 prosenttia äänestäjistä kannattaa vaalien ensimmäisellä kierroksella Halosta ja 38 prosenttia Ahoa. TV-uutisten torstaina julkistama Taloustutkimuksen selvitys antaa puolestaan Aholle 37 prosentin ja Haloselle 36 prosentin suuruisen kannatuksen.

Aho, Esko

Mittausten tulokset tukevat toisiaan. Aho ja Halonen ovat erottautuneet presidenttiehdokasten joukossa tasavahvaksi johtokaksikoksi. Helsingin Sanomien tänään julkaiseman kyselyn mukaan Halosen kannatus on kasvanut voimakkaasti kahden viikon aikana. Edellisessä, 31. joulukuuta julkaistussa vastaavassa kyselyssä Halosta kannatti 30 prosenttia vastanneista. Myös Ahon kannatus on noussut, mutta selvästi maltillisemmin. Ahoa kannatti edellisessä HS-Gallupissa 36 prosenttia.

Toisen kierroksen ennuste tasaväkinen

Äänestäjiltä kysyttiin myös kantaa toisen kierroksen äänestämiseen. Halosta kannattaa HS-gallupissa 51 ja Ahoa 49 prosenttia äänestäjistä. Kaksi viikkoa sitten luvut olivat toisinpäin: Ahoa kannatti silloin 54 ja Halosta 46 prosenttia. Sen sijaan Ylen TV-uutisten gallup lupaisi Aholle voiton luvuin 51-49 prosenttia. Kuukausi aiemmin luvut olivat Ahon hyväksi 53-47.

Halonen, Tarja

Kokoomuksen Riitta Uosukaista kannattaa ensimmäisellä kierroksella HS-kyselyn mukaan 11 prosenttia, kun viime kerralla kannattajia oli 19 prosenttia. Runsas kuukausi sitten tehdyssä mittauksessa Uosukaisen kannatus oli 26 prosenttia. RKP:n Elisabeth Rehnin tukijoita on kahdeksan prosenttia. Kaksi viikkoa sitten kannattajia oli yhdeksän prosenttia.

Vihreiden Heidi Hautalaa kannattaa neljä prosenttia sekä perussuomalaisten Ilkka Hakalehtoa yksi prosentti ja remonttiryhmän Risto Kuismaa yksi prosentti. Mielipidemittaus tehtiin puhelimitse ja haastateltuja oli lähes kaksi tuhatta. Runsas neljännes vastaajista ei osannut tai halunnut sanoa mielipidettään tai ilmoitti, ettei äänestä lainkaan. Tutkimustuloksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä puolueen ja toiseen.

Uosukaisella alamäkeä 12 prosenttiyksikköä

TV-uutisten gallup osoittaa sekin Halosen kirineen vauhdilla kiinni Ahon etumatkaa. Vastaavassa joulun alla tehdyssä kyselyssä Aho sai 31 prosentin ja Halonen 28 prosentin suuruisen kannatuksen. Ahon kannatus on kasvanut siten joulukuun jälkeen kuusi ja Halosen kahdeksan prosenttiyksikköä.

Taloustutkimus on mitannut Uosukaiselle nyt 14 prosentin suuruisen kannatuksen. Siinä on laskua 12 prosenttiyksikköä. Rehn saisi nyt 8 prosenttia (joulukuussa 9), Hautala 3 prosenttia (3), Hakalehto yhden prosentin (1) ja Kuisma 0 prosenttia (1). Taloustutkimus haastatteli maanantain ja keskiviikon välisenä aikana 1502 henkilöä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä kumpaankiin suuntaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.