Mainos

Ahlströmin liikevaihto 7,3 miljardia

Ahlströmin vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 1 195 miljoonaa markkaa viime vuoden vastaavasta ajasta ja nousi 7 347 miljoonaan markkaan. Vuosi sitten liikevaihto oli 7 254,5 miljoonaa markkaa, mutta siihen sisältyi 1 102 miljoonaa markkaa pois myytyjen Ahlström Pyropowerin ja lasiteollisuuden liikevaihtoa.

Kahden vuosikolmanneksen tulos oli keskiviikkona julkistetun Ahlströmin osavuosikatsauksen mukaan 151,1 miljoonaa markkaa, kun tammi-elokuun tulos vuotta aiemmin oli 217,6 miljoonaa markkaa. Ahlströmin koko vuoden 1995 liikevaihto oli 12 108,2 miljoonaa markkaa ja voitto 685,1 miljoonaa markkaa.

Voitto jäi katsauksen mukaan edellisvuotta pienemmäksi satunnaisten erien ja verojen vuoksi. Liikevoitto nousi 523,5 miljoonasta 621,9 miljoonaan markkaan. Tulos ennen veroja ja satunnaiseriä oli 326,8 miljoonaa markkaa, kun se vuosi sitten oli 299,0 miljoonaa ja koko vuonna 500,5 miljoonaa markkaa.

Ahlström Machineryä lukuunottamatta kaikki teollisuusryhmät paransivat tulostaan vuotta aiempaan verrattuna. Koko vuoden tuloksen yhtiön johto arvioi olevan tammi-elokuun tasoa. Ahlström osti syyskuussa kokonaan erikoispapereita valmistavan Sibille-Dallen ja hylsyjä valmistavan Sibille Tubesin, joista se aiemmin omisti 47 prosenttia ja 15 prosenttia.
-Kauppa kasvattaa konsernin tasetta runsaalla kahdella miljardilla markalla ja heikentää omavaraisuusastetta lyhyellä aikavälillä.

Paperiryhmän liikevaihto nousee sen johdosta lähes kaksinkertaiseksi eli noin 7 miljardiin markkaan. Tulosnäkymät pitkällä aikavälillä ovat hyvät, todetaan katsauksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.